Hány éves a kutya, hány éves a Réka?

Lapátolni, gereblyézni - azt nagyon tudnak az ATV-nél, az összekotort anyagból ugyanis pénteken estére összetákoltak egy vetélkedőt: Heti fix. Műsorve ...

Dallos Zsuzsa

Lapátolni, gereblyézni - azt nagyon tudnak az ATV-nél, az összekotort anyagból ugyanis pénteken estére összetákoltak egy vetélkedőt: Heti fix. Műsorvezetője a kispados Dömsödi Gábor, az örök ígéret. Magam is hittem egykor, hogy többre lesz képes, de Hajdú Péter mellett nem vihette többre, lesüllyedt kollégája színvonalára. A lat közmondás szerint hasonló a hasonlónak örül. Az ATV spórolós csatorna, beéri sokadrangú sztárokkal, Maksa Zoltánt, Koós Rékát és Heilig Gábort rángatták a stúdióba, hogy jó hatással legyenek a versenyzőkre. A Heti fix silány ötvözete a játékos vetélkedőknek, pofátlanul lopkodtak az ötletekből. Nézzük csak: itt van például a Legyen ön is milliomos!, csak itt a kérdésre három lehetőség közül kell választani. A feliratozás ugyanolyan, mint az RTL Klubon, a jó válasz itt is zöldre vált. Aztán ott van az eltakart kép, a tizenhat szám alatt egy ismert ember vagy épület fotója, karikatúrája lapul, most éppen Udvaros Dorottya, a tihanyi bencés apátság és Latabár Kálmán volt soron. S jönnek a kisfilmek, a meghívott sztárok a modellek. Ez nem más, mint memóriapróba, mit mondtak és mit csináltak a szereplők; hány éves Heilig kutyája, hányszor csókolta meg, hány éves a Réka és mi van az általa festett képen. A stúdióban még a közönséget is hülyén túlröhögő Koós-csemete a filmben szörnyű mázolmányokat produkál. S teszi ezt kesztyűben. A helyes válaszokra pedig hullanak a tízezer forintok. A sztárok, ha tudnak, segítenek. Maksa szemlátomást nem egy nagy kvízjátékos, vígan parodizálhatná önmaga fakóságát. Dömsödi végig nagyot alakít, megtudjuk tőle, hogy Heilig a legjobb barátja (nem a Hajdú?), és kiderül az is, hogy a hétköznapi műveltséghez elengedhetetlenül hozzátartozik a pálcikás jégkrém eredetének ismerete. Dömsödi egyszerre szigorú és együttérző, rászól suttogó barátaira, és elszomorodik, amikor a vetélkedő hajrájában közli a versenyzőkkel, hogy most sokat lehet veszíteni. A záró fordulóban sincs újdonság, megint kisfilmek következnek, ki kell találni, hogy mit csinálnak majd a szereplők, a majmok és a kismalacok. A feladvány hűen kifejezi a Heti fix szellemi nívóját. S nem szóltam még a Dömsödi pultján világító teherautó-szerű fényszórópárról. Funkciójuk az égvilágon semmi. Legfeljebb kissé feloldják, elmossák a kopírozás sötét és sumák nyomait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!