<u>A csarnok csak a téltől fél</u>

<b>Veszprém</b> - Ha decemberig nem hoz szélsőséges hideget a tél, júniusban átadják a multifunkciós csarnokot. Átépítik a Tesco-körforgalmat is, torlódások várhatók. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20071008_csarnok"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Fröhlich András


Már csak a szurkolók hiányoznak a lelátóról...

A tervezett ütemben folyik a kivitelezés, mely látványos szakaszába lépett. Már áll az első három pillérpár, melyekre ebben a hónapban megkezdik az acél tetőszerkezet felhelyezését - tudtuk meg Sturcz Mihálytól, a beruházó Multicsarnok Kft. ügyvezető igazgatójától. Ez a művelet kivételes pontosságot igényel. A 80 méteres fesztávú, speciális ötvözetű szerkezeti elemeket milliméter pontosan kell rögzíteni. 

Éppen ezért fontos, hogy decemberig, vagyis, míg a tető el nem készül, ne legyen szélsőségesen hideg, csapadékos, és szeles a tél. Tartalék napok ugyanis nincsenek az ütemezési tervben. Amint tető alatt van a csarnok, már az időjárás sem veszélyeztetheti az átadás június végi határidejét.
  


Koncertek, vásárok, sportesemények színhelye épül

A csarnok 4,4 milliárd forintos költségvetéssel 100 százalékos hitelfelvételből épül, az ügyvezető szerint mintegy kétszázmillióval olcsóbban, mint azt korábban tervezték. A beruházás része egy aluljáró és új körforgalom kialakítása, valamint a régi csomópont átépítése. Utóbbi munka ezen a héten megkezdődik, várhatóan egy hónapon keresztül okozhat fennakadásokat a körgyűrű és a Győr felé vezető 82-es út kereszteződésében.

További részletek "csarnok-ügyben" a Napló szerdán megjelenő lapszámában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!