<u>Ki(é) volt Szilágyi László?</u>

<b>Veszprém</b> - Utazó múzeumot szeretne az özvegy, nagy, egy életművet bemutató, válogatott kiállítást a szakember. Mindenki a maga igazára esküszik, miközben a mai napig nem tudjuk pontosan, ki is volt Szilágyi László, a februárban tragikusan elhunyt veszprémi festőművész. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20071005_szilagyilacko"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Varga Róbert

Lakókocsiban szeretné elhunyt férje emlékét tovább őrizni Szilágyi Zoé festőművész. Tervei szerint ez egy hazai és európai városokba is eljutó mozgó múzeum lenne. Szilágyi László munkáit, írásait, fotóit, tárgyait, kultikus hangszereit, ruháit mutatnák be a kocsiban. Közben vetítenének egy riportfilmet is az elhunyt festőről, akinek kedvenc punkzenéit is lejátszanák. A fő gond számára a pénzhiány, ezért kért már segítséget interneten is. 


Szilágyi Zoé

Tervezett októberre egy emlékkiállítást is a Városi Művelődési Központban, de az elmarad. Kifejtette, tökéletesen tudja, ki miatt kellett lemondania a tárlatot, de harcosan hozzátette, hogy nem hátrál meg, s valahogy csak megrendezik elhunyt férje születésnapján a megemlékezést. Majd megjegyezte: de most nem is ez a lényeg, hanem a mozgó múzeum, hogy azt meg tudja csinálni. 

Aztán nagy váltással hozzáfűzte, aki pedig szerinte igazán ismerte Szilágyi Lászlót, az tudja, ő pont az ellen tiltakozna, hogy nagyszabású, protokollal, öltönyös, nyakkendős fejesekkel telített tárlatot rendezzenek neki. Mert Szilágyi igazi, zseniális punk festő, művészember volt, aki gyűlölte az ilyesmit, nem a társadalmi elvárásoknak akart megfelelni, nem akarná, hogy bárki is kisajátítsa magának.


Szilágyi László

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!