<u>Paphiány van az Úr szőlőjében</u>

<b>Megyei körkép</b> - Mondhatnánk úgy is, Európa-szerte erős a paphiány a katolikus egyházban (leginkább a római rítusú közösségben), így Magyarországon és a Veszprémi Főegyházmegyében is. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20071004_paphiany"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Bonyár Miklós

Ugyanakkor a két legnagyobb hazai protestáns felekezetben (református, evangélikus) szinte évek óta kiegyensúlyozott a helyzet, sőt a reformátusoknál egy-két éve lelkésztúlképzésről is beszéltek. Megyénkben a legnagyobb felekezet a római katolikus, ahol 215 misézőhely van, s ezeken a lelkipásztori munkát 102 pap látja el (átlagéletkoruk 54 év, ami kedvező fiatalodást mutat, hiszen közel egy évtizede ez még 60 év felett volt). Az ideális lelkipásztori létszám 120 fő lenne, tájékoztatta lapunkat Szerenka Miklós érseki irodaigazgató. 


Az ideális lelkipásztori létszám 120 fő lenne a római katolikus felekezetben

 A veszprémi Boldog Gizella Papi szemináriumban jelenleg 30 papnövendék készül hivatására, bár az idén kevesebben, csupán három új növendék kezdte meg tanulmányait. Ugyanakkor nagy segítséget jelentenek az egyházközségek ellátásában a világi lelkipásztori kisegítők, s az állandó (nős) diakónusok, nemrég 10 személyt szentelt fel az egyházmegye főpásztora e feladatra. 

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!