<u>Viszlát százforintos?</u>

<b>Veszprém</b> - Az egy- és kétforintosok bevonásáról szóló rendelet mellett kiegészítésként szerepel, hogy az öt-, tíz-, húsz- és ötvenforintos érmék továbbra is törvényes fizetőeszközök maradnak. A százforintos azonban kimaradt a felsorolásból. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20071004_szazforintos"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Szabó Péter Dániel

Mint ismert, a Magyar Nemzeti Bank 2008. március 1-jén bevonja a készpénzforgalomból az egy- és kétforintos érméket. Erről szól a Magyar Nemzeti Bank elnökének a Magyar Közlönyben megjelent rendelete, amelyben kiegészítésként szerepel, hogy a bevonási határnapot követően az öt-, tíz-, húsz- és ötvenforintos érmék továbbra is forgalomban maradnak. Kimaradt azonban a fényképekkel is illusztrált felsorolásból a százforintos érme.  

A Magyar Nemzeti Bank sajtóosztályán megtudtuk, nem technikai hiba történt, 2008. március 1-jét követően a „kétszínű” érme is törvényes fizetőeszköz marad. – A felsorolásban szereplő érméket 1993-ban az egy- és kétforintosokkal együtt bocsátották ki, míg a százforintost három évvel később, 1996-ban. Épp ezért arra másik rendelet vonatkozik, vagyis a jelenlegi nem érinti a legnagyobb névértékű érmét – mondta el a Naplónak Iglódi-Csató Judit, az MNB sajtószóvivője.     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!