<u>650 milliós fejlesztés előtt a sümegi kórház</u>

<b>Sümeg</b> - Több, mint 24 millió forintot költöttek a kórház felújítására, azonban egy ennél jóval jelentősebb, mintegy 650 milliós fejlesztés lehetősége is fókuszba került a tegnapi beruházás-átadáson. <a href="http://www.naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20071122_sumegkorhaz"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Szijártó János

A sümegi, de már megyei fenntartásban működő kórháznál az ünneplésre az adott okot, hogy befejeződött az épület-felújítás, 23 millió 194 ezer forintból, illetve megtörtént az 1,2 milliós eszközbeszerzés. Erről dr. Rédei Zsolt polgármester számolt be a meghívott vendégeknek, térségi polgármestereknek, intézményvezetőknek és egészségügyi szféra képviselőinek. 

Mint elmondta, az Egészségügyi Minisztérium 22,5 milliós pályázati támogatást nyújtott, így - a saját erő biztosításával elvégezhették az igencsak leamortizálódott utcafronti épület homlokzatvakolását, festését, valamint 110 nyílászáró cseréjét és különböző parkosítási munkálatokat. Az intézmény egyébként 2007. júliusáig működött városi fenntartásban, majd a szaktárca döntése alapján került a megyéhez, úgy, hogy a dobai intézetet is hozzákapcsolták. 

Ekkor mintegy 200 milliós hiánnyal küzdöttek, amely mára konszolidálódott, továbbá sikerült megtartani az itt dolgozó 50 ember munkahelyét is, valamint 75 aktív és 200 krónikus rehabilitációs ágyat.

A teljes cikket a Napló pénteken megjelenő lapszámában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!