<u>Hórácsok "Tél tábornok" ellen</u>

<b>Megyei körkép</b> - A hétvégén tél tábornok megyénkben is beköszönt, sűrű hóeséssel, mínuszokkal fűszerezve érkezett. Épp ezért a közútkezelőnél sem tétlenkednek, megkezdték felkészülést a leghidegebb évszakra. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20071112_horacs"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Tremmer Tamás

Ennek első állomásaként a közelmúltban nekiláttak a hórácsok felállításának, hiszen a magasabb bakonyi csúcsokat vasárnap szinte egész nap hólepel borította. Hétfőre ugyan valamelyest tisztult a kép, de a hét második felére szintén kijut majd a csapadékból. 

A viharos erejű szél ellenére hótáfúvástól nem kellett tartani. Az ilyen esetekre számítva a közútkezelőnél a tavalyihoz hasonló időszakban elkezdték a hófogók telepítését. Megyeszerte mintegy 33 kilométer hosszban kell a hórácsokat kihelyezniük, a téli időjárás által a leginkább veszélyeztetett helyeken.

A munkával november végéig kívánnak végezni, de ahogy ez évek óta megszokott, ahol a földtulajdonos elmaradt a mezőgazdasági munkákkal (betakarítás, szántás), ott a hófogók felállítása csúszik.

A cikk folytatását a Napló kedden megjelenő lapszámában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!