<u>Nem bánya volt</u>

<b>Budapest, Veszprém</b> - Nem bánya omlott a sümegi gyerekekre: ezen a területen a bányászati hivatal szerint nem folyt bányászati tevékenység. Az illegális tevékenységet bejelentés alapján ellenőrzi a hivatal. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20071109_banya"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Németh F. Bernadett

A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal minden legális és illegális bányatevékenységet figyelemmel kísér, tudtuk meg a hivatal szóvivőjétől, Felkai Györgytől. A hivatal dolga az engedély nélküli bányák felügyelete is, de ezekről általában csak bejelentés alapján értesülnek. A sümegprágai azonban nem működött bányaként, erre nem kért és nem kapott engedélyt senki. 

A veszprémi bányakapitányság szakemberei megtekintették a tragédia helyszínét, s amennyire a katasztrófavédelem mentési akciója okozta változások engedték, megállapították, hogy a területen valószínűleg illegális bányászat sem folyt, legfeljebb a helyiek vihettek el onnan kisebb mennyiségű homokot. Ha a terü- leten a bányászati szabályoknak megfelelő tevékenységet folytatnak, minimális lett volna a baleset kockázata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!