A történelem velünk él

Tapolca (tl) - Dr. Bartalis Imre legújabb, Velünk élő történelem című könyvét a közelmúltban mutatták be a Tamási Áron Művelődési Központban. Az állatorvos, író műveiből Bánffy György Kossuth-díjas, kiváló művész olvasott fel.

Töreki László

A legújabb, a Velünk élő történelem némileg különbözik ezektől. A műben száz-négy, 1910 és 1925 között született állatorvos kolléga személyes életútján, vallomásán keresztül igyekszik megragadni az elmúlt évtizedek valóságát. Dr. Bartalis az állatorvos-történelem egy szeleteként definiálta új művét, amelyet mementónak szán az utókor számára. Bánffy György Kossuth-díjas kiváló művész azon túl, hogy a szerző több könyvéből is részleteket, történeteket olvasott fel, személyes vallomását is megfogalmazta az íróról, az általa képviselt értékekkel kapcsolatban. - Miért jöttem el szívesen Tapolcára, dr. Bartalis Imre könyvbemutatójára? Mert óriási jelentőségű munkát végez. Mert meggyőződésem, hogy mindenkinek mindent meg kell tennie, hogy megakadályozzuk a szellemi értékek szétzilálódását. Amit ezek a művek képviselnek, nem más, mint a jóság, a szépség, a szeretet. Ne hagyjuk, hogy ezek az értékek nevetségessé váljanak.

A könyvbemutatót Tihanyiné Orosz Sarolta gitár- és Rompos Patrícia fuvolaelő-adása nyitotta, Varga Gyöngyi énekprodukciója zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!