<u>Hisznek magukban</u>

<b>Márkó</b> - Az NB III újonca számára a legfontosabb cél az volt ősszel, hogy partiban maradjon a bennmaradásért folytatott harcban. Sikerült, de a 16. hellyel természetesen nem lehetnek maximálisan elégedettek a márkóiak.

PLT

A megyei első osztály bajnokaként az NB III Bakony- csoportjába jutó Márkó SE önbizalommal telve kezdte a 2007/08-as szezont és - a nem túl eredményes teljesítmény ellenére - a kistelepülés csapatánál az ősz folyamán tovább erősödött a hit: a gárda képes kivívni a bennmaradást. A történetének első NB-s idényét kezdő klub 17 mérkőzésén 3-3 győzelmet és döntetlent szerzett, 11 alkalommal viszont vesztesen hagyta el a pályát. 

Az utóbbiak között voltak egyértelmű találkozók, és bizony akadtak olyan meccsek is, amelyeken a márkóiaknak reális esélye volt a három pont megszerzésére. Az együttes jelenleg két csapatot előz meg a tabellán és négy pont lemaradása van a középmezőny aljától.

- Azt hiszem, hogy az újonc csapatokat érintő összes nyűggel megküzdöttünk - kezdte őszi értékelését Gergely Gyula. A márkóiak trénere megjegyezte, csapata rutintalansága elsősorban a gyenge helyzetkihasználásban ütközött ki. - Körülbelül 5-6 ziccer kellett egy találathoz, ami ebben az osztályban nagyon soknak számít, a hátul elkövetett hibákat meg természetesen jóval nagyobb arányban büntették az ellenfelek az NB III-ban, mint a megyei első osztályban. 

Úgy érzem, hogy a tapasztalatlanságunkból eredő hibák kiküszöbölésével a 10. hely környékén telelhetnénk. Be kell vallani: az utolsó fordulókat elrontottuk, viszont tavasszal több előnyünk is akad majd. A nagyobb rutin és a csapatok jobb ismerete mellett az is segít minket, hogy az első öt mérkőzésünket otthon játsszuk (az ősz elején a márkói gyep nem felelt meg az NB III előírásainak és a felújításáig a csapat csak idegenben szerepelt, jövőre ezt a pályaválasztói jogot kapja vissza a gárda). 

A célunk továbbra is a kiesés elkerülése, és azokon a találkozókon nagyon sok múlik majd - hangsúlyozta a tréner. Gergely Gyula játékosaival kapcsolatban megjegyezte, külön senki nem érdemel dicséretet, voltak az átlagnál jobb teljesítmények, de akadtak nagy csalódások is.

- A teljesítményünkhöz hozzátartozik, hogy a munkahelyi elfoglaltságok miatt csak nagyon ritkán tudtunk ugyanazzal a csapattal pályára lépni. Ugyanakkor néhány játékos produktumára ez sem magyarázat, így várhatóan lesz majd olyan, akit nem marasztalunk a télen - tette hozzá a szakvezető, aki a pozitívumoknál megemlítette: remek érzéssel töltötte el, amikor a Márkót nagy múltú, kiváló csapatok ellen látta partiban játszani. 

A kistelepülés csapata január közepén kezdi meg a felkészülést a várhatóan nagy küzdelmet hozó tavaszi idényre. A márkóiak ígérik, hogy szurkolóik egy rutinosabb, hatékonyabb és jó focit játszó együttest láthatnak. Lesznek olyan játékosok,akiket télen nemmarasztalnak a csapatnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!