2007.12.14. 03:29
<u>Pannónia ízei</u>
<b>Veszprém</b> - Több mint kétszáz receptet tartalmaz a Pannon Lapok Társasága (PLT) szakácskönyve, amelyhez olvasóinktól gyűjtöttük össze négy megye ízeit, s kínáljuk egy exkluzív kiadványban a konyhaművészet szerelmeseinek.
A Pannon ízek címet viselő szakácskönyv nemcsak azoknak szól, akik jártasak a konyhaművészetben, hanem azoknak is, akik kedvtelésből állnak a tűzhely mellé, vagy éppen kezdő szakácsok. A PLT megyei lapjaiban meghirdetett receptverseny nagy sikert aratott. Veszprém megyében is több mint száz recept érkezett olvasóinktól. Ezek közül válogatta ki a legígéretesebbeket a noszlopi Lucullus vendéglő tulajdonosa, Szabó Péter.
A receptverseny eredményhirdetése után kezdődött a könyv előkészítése. A négy megyében kiválasztott ételeket a veszprémi Oliva étteremben készítették el, a receptekből Tornyos Balázs mesterszakács, konyhafőnök készített remekműveket. A szakácskönyv tervezőszerkesztője társaságunk tipográfusa, címlapját grafikusunk készítette.
A négy megyéből érkező recepteket is a Pannon Lapok Társasága szerkesztői válogatták össze, lehetőség szerint úgy, hogy tükrözzék az adott megye jellegzetes ízeit. Fotósaink megkeresték a receptek beküldőit, s aki vállalta, portréval jelenhetett meg a Pannon ízek címet viselő szakácskönyvben.
A hagyományos ételek mellett a reformtáplálkozás híveinek is ajánl csemegét a Pannon ízek. A gasztronómiai kincsekből előételeket, leveseket, főételeket és süteményeket, desszerteket is lehet készíteni. Az olvasók receptjeiből összeállított első szakácskönyvünket a karácsonyfa alá szántuk: szép megle- petés a receptverseny győzteseinek, és azoknak is, akik ajándékul szánják ismerőseiknek, szeretteiknek.
A Pannon ízek mától kapható ügyfélszolgálati irodáinkban. Előfizetőink és a könyvbe bekerült olvasóink kedvezményesen vásárolhatják meg a szakácskönyvet, s nekik a kézbesítők házhoz is szállítják.