<u>Csökkent a jelentkezők száma</u>

<b>Budapest/Veszprém</b> - 96 302 felvételiző jelentkezett a 2008 szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A Pannon Egyetemre 6023 jelentkezési lap érkezett, az intézményt első helyen 2773-an jelölték meg. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080402_egyetem"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Balla Emőke

A tavalyi évhez képest 12 ezerrel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba: akkor 108 854-en próbálták meg a bejutást. Az idei alatta marad a tavalyi jelentkezői létszámnak, de az évek óta tartó visszaesés mértéke lassult.  


6023-an jelentkeztek idén a Pannon Egyetemre, ebből 2773-an az első helyen jelölték meg az intézményt

A Pannon Egyetemre 6023-an jelentkeztek, 2773-an az első helyen jelölték meg az intézményt. A bölcsészettudományi karon a nemzetközi tanulmányok alapképzési szak a legnépszerűbb 271 jelentkezővel, ezt a magyar és az angol szakok követik, a gazdaságtudományi karon a turizmus-vendéglátás 711 jelentkezővel, majd a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, a Georgikon karon a természetvédelmi mérnöki alapszak. 


A nemzetközi tanulmányok, a turizmus-vendéglátás, a mérnök-informatikus és a gépészmérnök szakok a legnépszerűbbek 

A mérnöki karon a legtöbben, 224-en a gépészmérnök szakot jelölték meg, népszerű a vegyészmérnök és a környezetmérnök alapképzés, a műszaki informatikai karon a mérnök informatikus alapszak a legvonzóbb, 356 jelentkezővel, de a villamosmérnök és a programtervező informatikus szak is keresett. 

További részletek a csütörtöki Naplóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!