<u>Megakadályozhatják a ralit</u>

<b>Budapest/Veszprém</b> - Megakadályozhatják a civil zöldszervezetek az április végére tervezett, a Dakart kiváltó Közép-Európa Ralit. A verseny Natura 2000-es területeket is érint. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080414_dakar"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Németh F. Bernadett

A Közép-dunántúli Törnyezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség április 7-én kiadta a Közép-Európa Rali környezethasználati engedélyét. 


Veszélyben a rali?

Az útvonal a Kelet-Bakony,  Papod-hegyi  Natura 2000-es területeket is érinti. Az eljárásba a felügyelőség két nemzeti parkot, a Duna-Ipolyit és a Balaton-felvidékit is bevonta az eljárásba. 

Az engedély előírja, hogy monitoring-vizsgálatokat kell végezni, légifotókat készíteni a verseny előtt és utána, és meghatározza, hogy a nézők milyen területeken mozoghatnak. 

A felügyelőség engedélye nem jogerős, az ügyfélként bejelentkezett szervezeteknek a kézhez vételtől számítottan 15 nap áll rendelkezésükre fellebbezésre. 


A világbajnok Carlos Sainz már gyakorolt is Jutaspusztán

Ügyfélként jelentkezett be az engedélyezési eljárásba a Csalán Környezet-és Természetvédő Szervezet, a Reflex és a Levegő Munkacsoport nevű zöld civil szervezet is. 

Ha a civilek fellebbeznek az első fokú határozat ellen, s az engedély nem emelkedik jogerőre, akkor a benne lévő jogok sem gyakorolhatók.

A cikk folytatását a keddi Naplóban olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!