<u>Mit mondott Balczó?</u>

<b>Veszprém</b> - A Naplóban megjelent, <em>Balczó András</em> előadásáról szóló tudósítást sajtótájékoztató keretében kritizálta <em>Vereskuti Béla</em>, az Óvári Ferenc Baráti Kör elnökségi tagja, számon kérve a lapon a hiteles tájékoztatást. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080421_balczo"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Martinovics Tibor

Vereskuti Béla (képünkön, balra fent) állította, hogy a múlt hét szerdán a szervezésében tartott rendezvényről szóló cikkünk utolsó mondata, mely szerint  ...az egykori sportoló elmondta, harminc éve járja előadásaival az országot, egy ideje a 18 éven aluliakhoz már nem látogat el, mert ők gyengeelméjűek, és nem értik, miről beszél valótlanságot állít, ilyet nem mondott Balczó András. 

Szerkesztőségünk továbbra is fenntartja álláspontját, hogy nézői kérdésre válaszolva Balczó András (képünkön, balra lent) az említett korosztályt így minősítette. 

Mivel ez az előadást követően hangzott el, hangfelvétel erről már nem készült, de Balczó András beszédében is foglalkozott ezzel a témakörrel, amelyet hanganyag rögzít. 


Íme a szó szerinti idézet: 
A tizennyolc éven alattiakhoz nem megyek most már évek óta, azért, mert a mostani tizennyolc éven alattiaknak a szellemi fejlődése lemaradt a húsz évvel ezelőtti tizennyolcévesekhez képest, legalább négy-öt évvel.

Elmegyek a gyerekekhez, gimnazistákhoz, beszélek nekik, próbálok olyan könnyebb stílusban, tréfálkozással egybekötve, olyanról beszélni, amiről úgy gondolom, veszik a lapot. 

De nem. Néznek szegények, mint az áruházban a jégben a döglött hal. Bámulnak, néznek, mint a gamma-emberek. 

Felállnak, elmennek, szóval valahogy valami megszakadt ezeknél a gyerekeknél. Nekem nincs olyan képességem, karizmám, kegyem, hogy az ilyen szellemileg visszamaradott gyerekekkel tudjak foglalkozni.

Az üggyel a Napló kedden megjelenő lapszámában is foglalkozunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!