<u>Vihar a repülőtér felett</u>

<b>Veszprém</b> - A veszprémi és a szentkirályszabadjai önkormányzat együttes ülésén olyan tartalmú rendezési tervet fogadott el, amely a repülőtér átadásáig korlátozza a beruházó építési lehetőségeit. Erről a döntésről kérdeztük meg a repülőtér létesítését szerződésben vállaló BudaWest Airport Holding Vagyonkezelő Zrt. álláspontját. <a href=" http://www.naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080918_reptr"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Varga Domokos Péter

Kérdéseinkkel a BudaWest Zrt. jogi képviselőjét kerestük meg. Dr. Pongrácz Tibor azt kérte, írásban is küldjük el azokat, majd a cég vezetőivel egyeztetett válaszokat szintén írásban juttatják el szerkesztőségünkhöz. Ezek után a következő kérdéseket fogalmaztuk meg. 

A repülőtér területét értékesítő két önkormányzat egyaránt olyan tartalmú rendezési tervet fogadott el, melyben kikötötték, a légikikötő üzembe helyezését megelőzően a meglévő épületek maximum tíz százalékos mértékéig terjedő bővítésére adható ki építési engedély. Összhangban van-e ez a kikötés az eladáskor kötött szerződéssel? Mennyiben szűkíti a tulajdonos BudaWest Zrt. lehetőségeit? Elfogadja-e a döntést a BudaWest? Ha nem, terveznek-e bármilyen lépést a döntés megváltoztatására? A BudaWest Zrt.-t szerződés kötelezi arra, hogy a rendezési terv elfogadását követő két éven belül megkezdje működését a repülőtér. Jelen helyzetben tudják-e tartani ezt a határidőt?

A BudaWest nem külön-külön válaszolt a kérdéseinkre, hanem részletes, összefoglaló anyagot küldött. Ezt a Napló csütörtöki számában közöljük!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!