<u>Levendula-ház: látogatóközpont és tudástár</u>

<b>Tihany</b> - Két év múlva nyithatja meg kapuit az úgynevezett Levendula-ház, mely nem csupán látogatóközpont, hanem interaktív tudásközpont és konferenciaközpont is lesz. A beruházáshoz csaknem 290 millió forintot nyert a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.<a href="http://www.naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20081008_levendula"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Németh F. Bernadett

A látogatóközpont ötlete nem újkeletű, s létjogosultságát az Európa Tanács ajánlája is megerősíti: amikor 2003-ban Tihany megkapta az Európa Diplomát, a bírálók látogatóközpont építését is előírták. Az ökoturisztikai látogatóközpont kialakítása a Tihanyi-félsziget Európa Diplomás területrészének határán áll majd, a Belső-tó partján, s ellátja a Bakony-Balaton Geopark és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park keleti kapujának szerepét is.
 
Balatoni Nemzeti Park Igazgatósága a Levendula-ház látogatóközpont létrehozására A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól 289 319 600 forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert, a tervezett projekt összköltségvetése megközelíti a 450 millió forintot.
 
A létesítmény feladata lesz, hogy a Tihanyba érkező nagyszámú látogató számára bemutassa a Balaton-felvidék természeti értékeit, és további helyszínek felé irányítsa az érdeklődőket. A bemutatóhelyen kialakítandó interaktív kiállítás és a hozzá kapcsolódó programok színvonalas és tartalmas időtöltést kínálnak, önállóan is vonzó lehetőségként jelentősen javítva a ma még gyenge programkínálatot. 
 
További részletek a Napló csütörtöki számában jelennek meg!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!