Ünnepekkor elutazunk

<b>Veszprém</b> - Fontos szerepet játszanak a belföldi turizmusban az ünnepek és a hozzájuk kapcsolódó hosszú hétvégék. A nyári főutazásokon kívül a legkedveltebb a városlátogatás, a gyógy és wellness.

Kiss Nikolett

Egy, a Magyar Turizmus Zrt. által nemrégiben végzett kutatás eredményei szerint a legtöbb hazai vendég (a megkérdezettek 36,3 százaléka) az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódóan, illetve Pünkösdkor (31,7 százalék) kel útra. 

Népszerű emellett az október 23-ához kapcsolódó hosszú hétvége (28,4 százalék), a húsvéti (26,1 százalék) és az év végi, szilveszteri időszak (18 százalék). 

A nyári időszakon kívül tett utazások során a legtöbben a városlátogatás, a gyógy- és wellness-fürdők, valamint a várak és kastélyok iránt érdeklődnek. Emellett a kulturális látnivalók és műemlékek, a bor és gasztronómia, a fesztiválok, valamint a nemzeti parkok és a természetjárás is érdeklődésre tarthat számot, ezeket a válaszadók közel egy-egyharmada nevezte meg. 

Az egyes korosztályok között jelentősebb különbségek nem figyelhetők meg, a városlátogatás, valamint a gyógy és wellness lehetőségek iránt kortól függetlenül mindenki érdeklődik. Az aktívabb szabadidő-eltöltési formák, mint például a természetjárás, a fiatalabb (45 év alatti) korosztályokat vonzza nagyobb arányban, míg a bor és gasztronómia a 25-54 éves korosztály körében népszerűbb. 

(Képünk illusztráció)
 
A teljes cikket a Naplóban keresse!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!