Ismert emberek karácsonya

<strong>Napló</strong> - Karácsonykor az ismert embereknek is jut egy kis szusszanásnyi szünet. Világbajnok sportolót, szí-nészt, szépségkirálynőt kérdeztünk arról, hogyan tölti az ünnepeket, és kit ajándékoz meg.

Molnár Rita

Dammak Jázmin, az idei Miss Universe Hungary gyerekkorának egy részét Ajkán töltötte, a nagyszülei a mai napig ott élnek. A Szombati esti lázban is királynői táncot lejtő Jázmin elmondta, az ünnepek alatt mindenképpen elutazik Ajkára, hogy meglátogassa a nagyszüleit. Imádja nagymamája speciális diós tortáját, amit egyébként ő is el tud készíteni, mert annak idején sokszor besegített a nagyinak. Elfoglaltságai ellenére nagyjából már minden ajándékot megvett, csak néhány apróság maradt az utolsó napokra. Nem titok vele kapcsolatban, hogy egy különleges ajándék is lesz a karácsonyfája alatt: a Szombati esti láz című produkciótól megkapta azt a kis könyvet, mellyel ezentúl akár profi táncversenyeken is indulhat. Elmondta még, az elkövetkezendő két hétben több rendezvényen is megjelenik, de ezek mind a szórakoztatásról szólnak, úgyhogy a munkát amolyan kellemes kikapcsolódásnak tekinti.

Szalay Gyöngyi hétszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes vívónk családi körben tölti a szentestét.  Húgának két nagyfia és egy egyéves kisbabája van, az ő családjához megy a férjével és az anyukájával. A felnőttek egymást nem ajándékozzák meg, csak a gyerekeknek vesznek meglepetéseket, így a lökdösődős rohamot viszonylag stresszmentesen megússzák, mondja. A karácsonyi menühöz mindenki hozza a specialitását, ami többek között halászlé, beigli, és majonézes hidegtál. A Tapolcán tanárként és edzőként is dolgozó Szalay Gyöngyi elmondta, két ünnep között nincs tanítás, de versenyek és edzés igen, úgyhogy neki a pihenés csak pár napig tart.

Kőrösi Csaba, a Petőfi Színház színésze vasárnapi apuka, gyermekeit ritkábban látja, de karácsony valamelyik napján mindig összejönnek, most december 23-a estéje jutott neki. A színész nagyon szeret főzni, kacsacombot süt, amit sült krumplival és őszibarackos kompóttal tálal. Négy, különböző korú gyermekén kívül keresztfiának, keresztlányának, sőt, még az Indul a bakterházban szereplő Őri Ádámnak is vett ajándékot. Ő is csak pár nap pihenést engedélyez magának, ugyanis a két ünnep között Módri Györgyivel és Szeles Józseffel intenzíven próbálják szilveszteri műsorukat. A munka nála egy pillanatra sem áll meg, több darabban játszik egyszerre: az említett Bereményi történetben, az Édes Annában és a Moliere-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!