Nyílt levél az iskolai szünet kapcsán

<b>Veszprém</b> - Ne engedjenek a nyilvánvaló politikai pressziónak - szólítja fel nyílt levélben <em>Katanics Sándor</em> (MSZP) országgyűlési képviselő a megyei önkormányzat fenntartásában működő oktatási intézmények vezetőit a hétfői iskolai szünet elrendelése kapcsán.

Győrffy Árpád

Mint pénteki lapunkban hírt adtunk róla, Ódor Ferenc, a Megyei Önkormányzatok Szövetségének elnöke a Fidesz székházában jelentette be a sajtónak, hogy a szocialista vezetésű hevesi önkormányzat kivételével minden megyében három napos szünetet tartanak mától szerdáig, hogy takarékoskodjanak a gázzal. Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei közgyűlés elnöke ezt azzal pontosította, hogy megyénkben biztosra csak a hétfői szünetet tervezik az intézmények vezetőivel egyeztetve. Az esetleges további szünetről hétfőn döntenének. Közben a kormányszóvivő bejelentette, hogy nem indokolt a szünet, s annak elrendelésére joga sincs a közgyűlési vezetőknek.
Másnap Lasztovicza Jenő azzal erősítette meg a hétfői szünet tényét, hogy azt az intézményvezetők kezdeményezték.
Katanics Sándor, a Lovassy Gimnázium korábbi igazgatója levelében arra emlékezteti az intézményvezetőket, hogy nincs olyan helyzet, amely esetén jogszabály lehetővé tenné a szünet elrendelését. "Nehezen hiszem el azt, hogy az általam felelős vezetőként megismert volt intézményvezető kollégáim kérték volna ezt a törvénytelenséget a megyei közgyűlés elnökétől, illetve áttételesen a megyei főjegyzőtől. Tisztelettel kérem, hogy ne engedjenek a nyilvánvaló politikai pressziónak, a hisztériakeltésnek és a tanulóik és szüleik érdekeit nézzék csupán. Bizonyára nehéz egy ilyen elvárásnak nemet mondani, őszintén remélem ugyanakkor, hogy mégsem kell retorzióktól tartaniuk - folytatja a levelet. Majd kérését még azzal egészíti ki, hogy legalább keddre és szerdára ne rendeljenek el további szünetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!