Jamaikai tavasz

Hétvége - A hétvégén köszönthetjük a tavaszt hamisítatlan jamaikai érzéssel, vagy bulizhatunk minőségi klezmerre, de bepillantást nyerhetünk egy neonáci főzőleckéjébe is. Hagyományosan szubjektív programajánlónk következik.

Munkatársunktól

Úgy fest, most már tényleg megszabadulhatunk télikabáttól, hótaposótól, és nyomott téli hangulattól. A tavaszt hurrázva nekivághatunk a bejáratott kirándulóhelyeknek, de lustábbak örülhetnek a jó időnek a tévé mellől is, vagy épp egy koncert kellős közepén. 

Szombat este (Expresszó, 22.00) hazánk legjobb ska bandája, azaz a Pannonia Allstars Ska Orchestra űzi el a tél utolsó csipáit is, nomeg Babylon minden nyűgét. A PASO 2003 elején alakult, több underground bandából szipkázva el a zenészeket, és azóta nem csak koncerteznek megállíthatatlanul, népszerűsítve a tradicionális ska zenét, de a műfaj több, nemzetközileg elismert előadóit is meghívták bulizni (New York Ska Jazz Ensemble, Mr. T-Bone, Bad Manners, stb.), mintegy nevelő célzattal. 

Ugyancsak klassz koncertélménynek ígérkezik a Veszprémi Tavaszi Fesztivál keretén belül bemutatott Budapest Klezmer Band előadása (Pannon Várszínház, 19.00), akik nem csak őrzik a közép- és kelet-európai zsidó zenei hagyományokat, de újító módon piszkálnak is bele. 

A mozi műsorából csak a múltkor ajnározott Watchment ajánlhatom tiszta szívvel, így rögvest ugorjunk a varázsdoboz kínálatára.

Adam, a bűnterhes múlttal rendelkező neonácit közmunkára ítélik, és Ivan kis csoportjába kerül, aki terápiaként egy almatorta sütését bízza rá. A rosszfiút azonban igen csak idegesíti a közösség vezetőjének határtalan optimizmusa, és mindent megtesz, hogy megtörje a boldogság illúziójába vetett hitét. Mindeközben furábbnál furább dolgok történnek a templom almafájával, ami aztán mindkettejük sorsára kihatással lesz. Az Ádám almái című film (szombat, 21.45, DunaTV) egy igazi remekmű, sok humorral, és kitűnő színészekkel.

Maradva a vidámabb vonulatnál, laza, kikapcsoló program vasárnap estére a Felforgatókönyv (TV2, 20h). A történetben egy dögunalmas átlagember élete változik meg egy csapásra, amikor egy női narrátor kezdi kommentálni cselekedeteit, kezdve azzal, hogy hamarosan elhalálozik. Főszereplője a számtalan idétlen filmben megismert, és ezért talán nem éppen szeretett Will Ferrell, aki ezúttal viszont nagyot alakít.

Kevesebb vidámság, és sokkal több mélység jellemzi az Idő című dél-koreai filmet (vasárnap, 22.15, DunaTV), amelynek női főszereplője teljes arcplasztikára vállalkozik, hogy így mentse meg (szerinte) kihűlő szerelmi életét. Kim Ki-duk, a távol-keleti filmgyártás egyik legelismertebbje, ebben a filmben a szerelmet kutatja, és "időtlen" története számos értelmezési lehetőséget ad, ami elég agyalni valót ad nekünk hétfőre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!