Még tart a lejtmenet

<b>Veszprém</b> - Ez év elejétől folyamatosan jelennek meg a vállalkozások működését, fejlődését segítő pénzügyi csomagok. Az eligazodás érdekében szervezett tájékoztatót a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Tremmer Tamás

A válság mélyülése gyorsabb, mint azt a gazdaság szereplői korábban feltételezték. Ilyenkor csak a gyors segítség lehet a jó segítség. 

A fórumot azért kezdeményezték, hogy a gazdaság szereplőinek legyen szembesülési lehetőségük a jelenlegi helyzettel, tehessék fel az élet való kérdéseit, s találják meg a konkrétan őket érintő pályázatokat, hiteleket. E bevezetővel köszöntötte dr. Markovszky György kamarai elnök a tájékoztató fórum résztvevőt.

Csatlakozott hozzá Czirják Sándor, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója, aki szerint sem vagyunk még a lejtő alján. 

Kifejtette, paradigmaváltásra van szükség, a hitel által hajtott gazdasági növekedés helyett a valós teljesítményen alapuló növekedésnek kell előtérbe kerülnie. 

Az ilyen krízishelyzetben törvényszerű a fogyasztás visszafogása, ennek következménye a csökkenő termelés. Most az a feladat, hogy próbáljanak megoldást találni a keresletcsökkenés fékezésére.
 
A Magyar Gazdaságfejlesztési (MAG) Zrt. ügyvezető igazgatója, dr. Novák Csaba leszögezte, feladatuk, hogy uniós forrást juttassanak a hazai versenyszférának. 

Ma könnyebb dolguk van, mint pár évvel ezelőtt, a válság hatására ugyanis a korábban szigorú feltételek felpuhultak. 

Az MFB által biztosított kedvezményes hitellehetőségek dr. Aladics Sándor vezérigazgató-helyettes számolt be, míg a regionális forráshoz jutási lehetőségekről Kigyósi Gábor, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa tájékoztatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!