Sólyom a topon - Nem szeretjük Kókát

<b>Budapest</b> - <em>Sólyom László</em> köztársasági elnök, <em>Szili Katalin</em> házelnök és <em>Orbán Viktor</em>, a Fidesz elnöke vezeti a Szonda Ipsos februári politikusi népszerűségi listáját, míg a sort <em>Veres János</em> pénzügy-, <em>Draskovics Tibor</em> igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint <em>Kóka János</em> SZDSZ-frakcióvezető zárja.

MTI

A közvéleménykutató cégnek a keddi Népszabadságban közzétett felmérése szerint a rokonszenvindexek csökkenése jellemezte az elmúlt hónapot. A Szonda Ipsos február 17-e és 24-e között 1.500 megkérdezett véleménye alapján készítette el a népszerűségi listát.

Az elemzés szerint, ha valamelyik politikusnak akárcsak egyetlen, statisztikailag jelentéktelen ponttal is emelkedett a népszerűségi mutatója, akkor látványosan megerősödött a helyzete.

A Szonda Ipsos szerint a pontszámcsökkenések közepette Szili Katalinnak és Dávid Ibolyának sikerült viszonylagosan kedvező pozícióra szert tennie. Az MDF elnöke a népszerűségi lista negyedik helyén áll, két ponttal magasabb értékkel, mint az egy hónappal korábbi felvételen. 

A közvéleménykutató cég szerint nem annyira a velük kapcsolatos vélekedések javultak, hanem a helyezéseiknek van különös jelentősége.

A bizonytalanok számára továbbra is Szili Katalin az első számú kedvenc, az ellenzéki szavazók körében pedig a legkedveltebb kormánypárti személyiség.

Dávid Ibolyának tavaly szeptember óta folyamatosan 40 pont alatti volt a rokonszenvmutatója, most erre a határértékre került vissza. 

Élvonalbeli pozíciójának ez csak az egyik oka, sokkal inkább számított az, hogy a rangsor körülötte lévő szereplőinek ezúttal esett a pontszáma. Az MDF elnökének egyébként mind a Fidesz, mind az MSZP táborában javult a megítélése - áll a Szonda Ipsos elemzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!