Szabálysértő táblák - Szereljük le együtt!

<b>Veszprém</b> - Olvasónk hívta fel a figyelmet a megyeszékhely egyetemi városrészében található felesleges táblára.

Martinovics Tibor

A Móricz Zsigmond utca mindkét végén ki van téve a mindkét irányból behajtani tilos jelzés, alatta a célforgalomra utaló kiegészítő táblával, csakhogy a Móriczot két másik, a Nárcisz és a Viktor Hugó utca is keresztezi, itt viszont nincsenek kitéve a tiltó jelzések. 


Ma már semmi nem indokolja a tiltó táblákat a Móricz utcában
(Fotó: Gáspár Gábor)

Tehát az innen érkezők, ha gyanútlanul behajtanak a Móricz Zsigmondra, akkor szabálysértést követnek el, holott erre semmi nem figyelmezteti őket. 

Azaz, aki nem ismerős a város ezen részében, pusztán a félreértelmezhető és rosszul kihelyezett táblák miatt akár felelősségre is vonható. Ezt csak újabb öt tábla kihelyezésével lehetne feloldani. 
  
Évekkel ezelőtt rakták ki a mindkét irányból behajtani tilos táblákat, mert az utcán gyalogosan közlekedő egyetemisták miatt valóban balesetveszélyes volt az utca. Mára megváltozott a helyzet, semmi nem indokolja a tiltó táblákat, hiszen nincs olyan forgalom az utcákon. 

Semmi értelme nem lenne az öt új kressz tábla kihelyezésének, az utca két végén lévőket kellene inkább leszerelni - vélekedik a környéken élő olvasónk, aki szerint az sem igazán szerencsés, hogy két tiltó tábla van egymás mellett. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!