A Miss Hastánc Hungary győztese is ott volt - Fotókkal!

Sümeg - A hastánc műfajának sokszínűségét mutatták be tapolcai, sümegi, veszprémi, szombathelyi, zalaegerszegi és pápai csoportok a vasárnapi gálán.

Kiss Nikolett

A gála főszervezője, a sümegi táncos és oktató, Mikola Nikoletta gondoskodott róla, hogy a közönség ízelítőt kapjon a klasszikus és modern hastáncból. 

Az előadók között több éve és csak néhány hónapja táncoló csoportok is bemutatkoztak, az est sztárvendége Székely Maya, a Miss Hastánc Hungary 2005 cím birtokosa volt. Nikoletta sümegi tanítványai most először léptek színpadra, többek közt fergeteges dobszólóval és fátylas tánccal. 


A sümegi hastáncgálán nagy sikert aratott Mikola Nikoletta és Komjáthy Mónika duója
(Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Az ötéves veszprémi Ezüst Hold tagjai ujjcintányéros koreográfiával és modern fúzióval érkeztek. A pápai Zafír Hastánccsoport legyezős és dobos duója igazi különlegesség volt, a zalaegerszegi Ezer Rózsa Kertje a folklórból merítve a hastáncban nálunk szokatlan szaudi zsák-ruhát is eszközként használta a színpadon. 

A sümegi Zafirah látványos botos tánca és tüzes kördobszólója mellett a tapolcai Belly Flame kis csoportjának arab flamencoja és legyezős koreográfiája is felkeltette az érdeklődést. 

A Mira Orient a szombathelyieket, sárváriakat, pecölieket fogja össze, gazdag repertoárukból most törzsi fúziós számot, gyertyás fantáziát választottak a tagok, de egy valóságos háremet is megidéztek pár percre. 

A gálán természetesen a csoportok oktatói is a mesés keletre kalauzolták a hálás közönséget. 

Dobszólót táncolt a Belly Flame vezetője és koreográfusa, Komjáthy Mónika, míg a veszprémi oktató, Yeira, azaz Gerlei Rita flamencot, raks sharkyt és vidám cigány táncot adott elő. 

Mikola Nikoletta fokozta az est látványát ízisz fátylas koreográfiájával, Székely Maya pedig a tőle megszokott egyiptomi stílust képviselte.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!