Borzasztó - autóval hajtott a királyi ünnepi nézőseregbe

Hollandia - Autó hajtott csütörtökön Hollandiában a királynő részvételével rendezett felvonulás nézőinek egy csoportjába, egyes sajtóközlések szerint ketten (más források szerint négyen) meghaltak és további tízen sérüléseket szenvedtek.

nincs nev

A nézők Beatrix királynő és családjának bevonulását nézték a monarchia tiszteletére hagyományosan április utolsó napján tartott ünnepségen, a közép-hollandiai Apeldoornban.

A királyi családból senki sem sérült meg. A ünnepséget azonban megszakították, a tervezett további eseményeket törölték.

Egyes feltételezések szerint a nagy sebességgel közeledő fekete Suzuki Swift szándékosan hajtott a királyi családot szállító járművek felé. A rendőrség kora délutánig sem ezt az elméletet, sem az áldozatok számát nem erősítette meg. Az autót végül egy kőoszlop állította meg, egyes hírek szerint vezetőjét őrizetbe vették.

Április 30. ünnepnap Hollandiában, több mint fél évszázada ekkor tisztelegnek a királyi család előtt a néhány éve elhunyt Julianna anyakirálynő születésnapjának apropóján. A királynő minden évben más városban ünnepli ezt a napot.

A királyi ház csütörtökön közleményt adott ki, amely szerint az uralkodócsaládot sokkolták az apeldoorni események. Beatrix királynő osztozik az áldozatok és hozzátartozóik fájdalmában - tette hozzá a közlemény.

A sérültek között a ünnepség rendjét őrizni hivatott rendőrök is vannak.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!