Napközben borozni?

Megyei körkép - Először rendeztek a Torkos csütörtök mintájára Borszerdát tegnap, melyre országosan 437 vendéglátó és borkereskedő jelentkezett be.

Varga Ibolya

Az akció keretében fél áron adták a magyar bort és ajándékba egy decit a ház borából.

- Inkább borszombatot vagy borpénteket kellett volna hirdetni - vélekedik Tóth Béla, a balatonakali Fék vendéglő tulajdonosa. 


(Fotó: Kőrösparti Beatrix)

- Magyarul és németül is tájékoztattuk a vendégeket az akcióról, de estig az átutazók egy része még az ajándék bort sem merte elfogadni, csak azok, akik nem vezettek. Néhány, főleg német vendég ígérte, hogy vacsorára visszajön, és talán a helybeliek is betérnek.

- Inkább a pünkösdi boros programokkal kellene összekapcsolni ezt a kedvezményes lehetőséget - ez már Domonkos Miklós, a megyei gasztronómiai szövetség elnökének a véleménye. 

- Így, hosszú hétvége előtt még mindenki sokat dolgozik, nem engedheti meg magának a borozást. Pedig amúgy a magyar boroknak, az éttermeknek és a pincéknek is kellene egy kis propaganda. 

- Késő délutánig egy vendég sem tért be hozzánk, hogy éljen a lehetőséggel - közölte Söptei Róbert, a csopaki családi pincészet egyik tulajdonosa, aki szerint sikeresebb lenne az akció, amikor már több a vendég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!