Parragh szerint tévúton a gazdaságpolitika

Veszprém - A Bajnai csomag nem kormányprogram, hanem válságkezelő intézkedéscsomag, amelyre az elmúlt húsz év gazdaságszervezési tévútja miatt van szükség - többek között a fentiekről is beszélt <i>dr. Parragh László</i>, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, amikor tegnap a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) küldöttgyűlésén járt.

Tremmer Tamás

Hozzátette, hazánk nem (csak) a válság miatt, hanem a rossz gazdaságpolitika miatt van bajban. Öt éve vagyunk az unió tagjai, de nem közeledtünk a tagállamokhoz. Vásárlóerő paritáson mérve a különbség egészen mostanáig megmaradt, 2008-ban, 2009-ben pedig már távolodunk! 

Ma hatszázalékos GDP csökkenést prognosztizálnak hazánkban, amire a rendszerváltás óta nem volt példa. Az élenjárókból ide jutottunk. Öt éve még Ausztriához hasonlítottuk magunkat, ma Szlovákiához, s holnap talán Ukrajnához? 

Az MKIK elnöke előadásától eltekintve a VKIK küldöttgyűlése a szokásos mederben zajlott. A kamara 2008-as tevékenységét értékelő 14 oldalas beszámolót egyhangúlag fogadták el. Dr. Markovszky György elnök stabil költségvetésről adott számot, ahol a tagdíjbevételek már csak egyharmadot tesznek ki, ami lehetővé tette a tagdíjcsökkentést is. 

A jövőbeni feladatokról szólva kifejtette, a hatóságokkal erősíteni kell a partneri viszonyt, javítani a hálózatos együttműködést, az infrastrukturális környezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!