Erősítenék a demokráciát

Veszprém - A demokrácia fontosságára, az emberek közéleti aktivitására hívták fel a figyelmet a Lehet Más a Politika (LMP) és a Humanista Párt képviselői szerdán az EP-s kampányrendezvényükön a Városi Művelődési Központban.

Mátételki András

Zelenák Adrián, az LMP Veszprém megyei koordinátora azt fejtette ki, hogy olyan pártra van szükség, amely őszinte, a tényleges társadalmi érdekeket képviseli. Kopiás Attila, a Humanista Párt alelnöke lesújtó véleménnyel volt a pártokról: nem lehet bennük bízni, a minimális ígéreteiket sem teljesítik. 

Pártja - egységben az LMP-vel - fontosnak tartja az unióban a kisebbségek képviseletét, az emberek beleszólását a mindennapi életükbe, a háborúktól való távolmaradást, a szociális biztonság megőrzését. 

Rauschenberger Péter, az LMP szóvivője, EP-képviselőjelölt azt emelte ki, hogy a demokráciában egyenlő jogokkal veszünk részt. Az ország állampolgárainak kell demokráciát csinálni, hangsúlyozta, majd hozzátette: a demokratikus alapintézményeket megalkottuk, de nem valósult meg az ellenőrzésük. 

A jelenlegi politikai hatalmat a korrupció jellemzi - összefonódtak a gazdasági erőkkel -, a belső hatalmi harcokkal vannak elfoglalva, s nem a közösségekért dolgoznak. 
 
Mező János, a LMP választmányi tagja úgy vélekedett, hogy az emberek aktív felelősségvállalással vegyenek részt a közügyekben. A kötetlen beszélgetésen elhangzott: az LMP nem az SZDSZ mentőcsónakja.

Ezek is érdekelhetik