Jégkorong-vb: Kikaptunk a németektől is - Nyilatkozatokkal - (Frissítve!)

Bern (MTI) - A már biztos kieső magyar jégkorong-válogatott utolsó, hétfői mérkőzésén 2-1-es vereséget szenvedett a német csapattól a svájci világbajnokságon, Bernben.

Szausev Xénia

A bennmaradásért, 3. forduló:

Németország-Magyarország 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Bern, 3000 néző, v: Hansen (norvég), Sterns (amerikai), Sabelström (svéd), Valach (szlovák)

gól: Müller (4.), Bakos (34.), illetve Horváth (18.)

    Németország:
kapus: Dimitri Pa:tzold
hátvédek: Christopher Schmidt, Michael Bakos 1 - Sven Butenschön, Nicolai Goc - Sebastian Osterloh, Moritz Müller 1 - Andreas Renz, Frank Hördler
csatárok: Michael Wolf (1), Michael Hackert (1), Philip Gogulla (1) - Jochen Hecht, Andre Rankel, Christoph Ullmann - Sven Felski, Daniel Kreutzer, Alexander Barta - Travis Mulock, Kai Hospelt, Patrick Hager

    Magyarország:
kapus: Hetényi Zoltán
hátvédek: Svasznek Bence, Sille Tamás - Horváth András 1, Tokaji Viktor (1) - Szélig Viktor, Ennaffati Omar - Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav
csatárok: Palkovics Krisztián, Fekete Dániel, Kóger Dániel - Vas Márton, Ladányi Balázs (1), Peterdi Imre - Kovács Csaba, Vaszjunyin Artyom, Jánosi Csaba - Holéczy Roger, Majoross Gergely, Nagy Gergő

A magyaroknál Szuper Levente pihent, Vas János pedig eltiltása miatt nem léphetett jégre. 
    
Mint szinte minden eddigi meccsen, ezúttal is magyar kiállításokkal indult a találkozó, Müller pedig egy szemfüles góllal, a háta mögött fonákkal bevette Hetényi kapuját. A németek birtokolták többet a korongot, a Cortina-csapat csak a 14. percben lőtt először kapura. Aztán ahogy iramot váltottak a magyarok, kettős emberelőnyhöz jutottak, amely során Horváth bombagóllal egyenlített.
    
A folytatásban is a németek irányították a játékot, noha nem volt nyomasztó a fölényük. Hetényi jól védett, Bakos emberelőnyben leadott lövését azonban nem háríthatta, mert takarták előle a kilátást. 
    
A harmadik harmadban is sorra kapták az emberelőnyöket a németek, Gogulla lövése a felső "lécről" pattant ki. A hajrában mindent beleadott az élvonaltól elköszönő együttes, Ladányi veszélyes helyről bombázott, de ketten is belevetődtek. Amikor végül Hetényi helyett mezőnyjátékos jött be, nem sikerült ziccert kialakítani.
   
A magyarok győzelem nélkül estek ki az élvonalból.
    
Ladányi Balázs:
    
"A rutin hiányzott. Több, velünk hasonló erőt képviselő csapat azért tudott bennmaradni, mert a csoportkörben egyetlen meccsre kihegyezte a formáját, és okosan, türelmesen játszott. Belőlünk ez a képesség még hiányzik. Nem valók vagyunk erre a szintre, ám mindig van három-négy válogatott, amelyik ingázik az A csoport és a divizió I között. Legközelebb is megpróbáljuk, és van esélyünk feljutni, mert arra jó vagyunk. Élmény volt itt játszani, és nem adom fel, jövőre ismét harcolunk a visszakerülésért."
    
Hetényi Zoltán:

"Örülök, hogy a vb-n lehetőséget kaptam, és olyanok ellen játszhattam, akik igazi példaképek a számomra. Az ellenfeleink mindegyike komoly nyomás alatt tartott bennünket, így Szuper Leventének és nekem is rengeteg dolgunk volt. A rivális csatárok keményen támadtak, akár minket, kapusokat is, míg a hátvédek sokkal erősebben és pontosabban lőnek, mint amit eddig megszokhattunk. Fantasztikus élmény volt, remélem, lesz még lehetőségünk arra, hogy ismét játszhassunk az élvonalban."
    
A másik összecsapáson:

Dánia-Ausztria 5-2 (1-2, 1-0, 3-0)

Gól: Jakobsen (16.), Mikkel Bödker (28., 60.), Christensen II (46.), Degn (52.), illetve Kaspitz (1.), Setzinger (3.)

A végerdmény:
   
1. Dánia 9 pont
2. Ausztria 6 pont
3. Németország 3
4. Magyarország 0 
    
A németek nem eshettek ki, mert ők rendezik a jövő évi vb-t. Így Magyarország és Ausztria játszik jövőre a divízió I-ben.


Ezek is érdekelhetik