Remek teniszsorozat

Veszprém - Befejeződött a Veszprém város legjobb amatőr férfi teniszpárosa címért kiírt nagyszerű versenysorozat.

Novothny Ottó

A szervező Fülöp Tamás elmondta, hogy az igény miatt az idén két kategóriában hirdették meg a vetélkedő sorozatot.

A számítás bevált, hiszen az amatőr mezőny és a társasági verseny résztvevői jól ekülöníthető különböző szinten teniszeztek, így mindkét csoportban színvonalas és izgalmas csatákban dőltek el a végső helyezések.

A versenysorozat utolsó, negyedik állomása a Beurer-kupa volt. Az amatőr ágon az először induló Doma-Soós-Nagy páros nyert, a Botár-Czvetkó kettőst legyőzve a döntőben. Harmadik helyen a Fehéri-Horváth kettős végzett.
 
Érdekesség, hogy negyedik helyen a Dobosi-Gönczöl duó zárt, ami azért volt számukra fontos, mert korábbi sikereiknek köszönhetően megőrizték az összetettben az első helyüket. 


Az amatőr és a társasági teniszbajnokságban négy versenyen dőlt el a helyezések sorsa
(Fotó: Zwicker Tamás)Veszprém város férfi amatőr tenisz bajnoka a Dobosi Csaba-Gönczöl László páros lett. Második helyen a végig kiegyensúlyozottan szereplő Fehéri-Horváth, harmadikon a Király-Havasi kettős zárt.

A társasági csoportban elképesztően izgalmasan alakult a versengés. A Beurer-kupát a Hertelendy-Horváth csapat érdemelte ki, miután a döntőben óriási csatában győzte le a Fekete-Lukács duót. Harmadik az Ágfalvi-Berkecz kettős lett. 

Az összesítésben a fináléban szereplő két közösség azonos pontszámot szerzett, így a hét elején egymás elleni mérkőzésen döntötték el az aranyérem sorsát. 

Ezen a meccsen végül a Hertelendy Jenő-Horváth Attila duó diadalmaskodott, megszerezve a társasági elsőséget, megelőzve a Fekete-Lukács és Ágfalvi-Berkecz csapatokat.

A résztvevők megállapították a versenysorozat végén, hogy hasonló rendezvényekre szükség van és szívesen mérik össze ismét a tudásukat.