Botoxszal a gazdasági recesszió ellen?

USA - Munkájukat veszett középkorú amerikai családanyák abban bíznak, hogy - az átmenetileg - trükkösen elsimított ráncok javíthatják esélyeiket a szűkülő munkaerőpiacon.

MTI

Így gondolja például Colleen Delsack is, a 47 esztendős egyedülálló anya, aki a minap szintén beállt a sorba egy virginiai klinikán, ahol ingyenes Botox-kezelést ajánlottak a munkanélküli nőknek. "A kor hátrány - jelentette ki Delsack, aki már 18 hónapja nem tud elhelyezkedni, s közben jelzáloggal terhelt otthonát is lefoglalták. - Óriási a verseny, és nekünk az egyetemről kikerült gyerekekkel kell versengenünk, akiknek jóval kevesebbet kell fizetni".

Féltucatnyi injekció a szem környékére és a homlok köré szépen kisimítja a kisebb szarkalábakat. A beavatkozás 300-500 dollárt kóstál, az ingyenes ajánlat tehát nagy kihívás, igaz, a kezelés hatása maximum hat hónapig tart.

A negyvenes éveiben járó washingtoni Benita Jenkins, akit februárban bocsátottak el, szintén azt gondolja, hogy a Botoxszal feljavított külseje előnyére válhat az álláskereséskor. Korábban is járt hasonló kezelésekre, de munkanélküliként már nem engedhette meg magának. Az állásinterjúkon azt tapasztalta, hogy a kor és a fizetési feltételek ellene dolgoznak. Ha másra nem is jó, legalább egy kis sanszot akart adni magának. "Az ember jobb színben tűnik fel, ha jól néz ki" - fogalmazott.

A fiatalságmániás amerikai társadalomban nem csoda, ha a Delsackhoz és Jenkinshez hasonló nők aggódnak a koruk miatt. Az amerikai Egyenlő Alkalmazási Lehetőségek Bizottságához a tavaly szeptembert megelőző 12 hónapban közel 25 ezer panasz futott be korral kapcsolatos megkülönböztetés miatt. Ez majdnem 30 százalékos növekedés a megelőző időszakhoz képest.

Mint a bizottság szóvivője elmondta, a jelenségnek számos oka van, de összefüggésbe hozható a gazdasági visszaeséssel is, hiszen nehezebb gazdasági periódusokban mindig megugrik a panaszok száma.

Laura Baker állásközvetítő szerint végül is mindegy, hogy az ember Botoxhoz vagy máshoz folyamodik, a lényeg, hogy amikor amúgy is gödörben van, valahogy összeszedje magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!