Két veszprémi érem

Veszprém - A Báthory és a Dózsa általános iskola csapata is érmet szerzett a kézilabda-utánpótlásbajnokság U-10-es országos döntőjében Veszprémben.

Horváth Gábor

A pünkösdi hosszú hétvégén a megyeszékhelyen mérték össze a tudásukat az 1998-as születésű utánpótlás-kézilabdázók hazai legjobbjai, a lányok országos döntőjét az egyetemi sportcsarnokban, a fiúk fináléját pedig az arénában rendezték. 

Utóbbi mezőnyében két veszprémi csapat is érdekelt volt: az MKB Veszprém Báthory KSE csoportjából első helyen jutott az elődöntőbe, ahol az A kvartett másodikjával, az MKB Veszprém Dózsa DSE-vel találkozott. 

A városi rangadót a báthorysok nyerték, akik később a fináléban mindössze egyetlen góllal maradtak alul fővárosi ellenfelükkel szemben, és ezüstérmet szereztek. 

A bronz a dózsás fiúké lett, miután a csapat megnyerte a harmadik helyért zajló mérkőzést.

A veszprémi gárdák a különdíjak terén is eredményesek voltak: a torna legjobb játékosának Szita Zoltánt (Báthory KSE) választották, a legjobb kapus pedig Csomai Pál (Dózsa DSE) lett.

Végeredmény, Adidas kézilabda-utánpótlásbajnokság, U-10-es országos döntő, fiúk: 1. Malév Sport Club Budapest, 2. MKB Veszprém Báthory KSE (edző: Nagy Noémi), 3. MKB Veszprém Dózsa DSE (edző: Nagy Róbertné és Gulyás Péter), 4. Bp. XVI. kerületi KMSE, 5. Szeged Tisza Volán, 6. Kodály, Tatabánya, 7. Nyírsuli Bem, 8. Orosháza FKSE.


Lányok: 1. Óbuda, 2. Szeged KKSE, 3. Debreceni Sportcentrum, 4. UKSE Szekszárd, 5. FTC, 6. Dunaújváros, 7. Jászberény Bercsényi DSE, 8. Dorog Eötvös DSE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!