Stabilizálják a részvénytársaságot

Pápa - A Bakonyerdő Zrt. új vezérigazgatója, Uzsoky András gőzerővel azon dolgozik, hogy a belső tartalékok feltárásával, a gazdasági szervezet racionalizálásával stabilizálja a részvénytársaság működését.

Tremmer Tamás

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács pályázat útján Uzsoky Andrást nevezte ki a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatójának, miután a korábbi cégvezető, Horváth László munkaviszonyát április 2-ával megszüntették. 

A NVT körvonalazódott elvárásokkal adta át az új vezérigazgató megbízólevelét 2009. április 30-án. (Az átmeneti időszakban dr. Széles Attila, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója irányította a vállalatot, s profi munkát végzett.) 

Ennek megfelelően Uzsoky András gőzerővel azon dolgozik, hogy mielőbb konszolidálja a társaság helyzetét, ehhez racionalizálni kell a működést, a szervezeti felépítést. 

Folyik a Bakonyerdő Zrt. átvilágítása, a belső tartalékok feltárása. Megfogalmazása szerint erkölcsi kötelességük a megtakarítási lehetőségek feltárása. 

A stabilitás érdekében a humánerőforrást-, a gazdasági tevékenységet-, a költségeket egyaránt érintő intézkedések várhatóak.
 
Az eltelt egy hónapban úgy tapasztalta, az erdészetek jól működnek. A faipari értékesítéssel kapcsolatban viszont komoly várakozásai vannak, annak ellenére, hogy ezt a területet a válság erősen sújtja, ehhez kell igazítani a marketing-, az értékesítési technikákat. 

Tudomásul kell venni, az értékesítés viszi előre a céget, ez pedig a jelen helyzetben igen komoly feladat. 

A körülményekre tekintettel, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által jóváhagyott szempontok alapján az idei évre módosított üzleti tervet készítenek.
 
A vezérigazgató leszögezte, a kialakult kedvezőtlen likviditási helyzet nem a társaság alaptevékenységéhez köthető. 

A tulajdonos, MNV Zrt. vezérigazgatója, Tátrai Miklós által március közepén kezdeményezett belső vizsgálatot - amely Horváth László távozásával járt - várhatóan a hónap végén befejezik. 

Időközben Györkös Károly korábbi gazdasági vezérigazgató-helyettes munkaviszonya is megszűnt. 

További strukturális változásokat is tervez, de Diósi Gyula, termelési-, valamint Kovács Miklós kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettesek a posztjukon maradnak.

Hozzátette, a tulajdonossal érdekérvényesítő tárgyalásokat kezdtek a bankokkal, ugyanis úgy tapasztalták, a kialakult helyzetben a pénzintézetek tevékenysége erősen kritizálható. 

Mivel hazánk több erdőgazdaságában volt példa határidős devizaügyletre, az MNV Zrt. központosította a probléma megoldását, s szakértők bevonásával mindent megtesznek a kárenyhítésért.
 
Uzsoky András tudja, hogy a város egyik jelentős társaságát irányítja, ezért keresi a kapcsolatot a város vezetőivel, de ugyanígy a hatóságokkal is. Mindenkivel normális partneri viszonyra törekszik.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!