A tarifaemelés előtt vett vasúti jegyek is érvényesek

Budapest - Az érvényességi időn belül felhasználhatók a július 15-ig elővételben, konkrét időpontra megváltott vasúti menetjegyek továbbá pótjegyek, helyjegyek, bérletek is - közölte a MÁV-START Zrt. kedden közleményben.

Nagy Terka

Ugyanakkor az érvényesség első napjának meghatározása nélkül kiadott menetjegyek 2009. július 15-től csak a régi és az új ár közötti díjkülönbözet megfizetése után használhatók fel. 

Az ilyen esetben a felhasználatlan menetjegyeket a MÁV-START Zrt. kezelési költség felszámítása nélkül 2009. október 15-ig visszaváltja a pénztárakban.
    
A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) hétfői közlése szerint átlagosan 5 százalékkal emelkednek július 15-től a helyközi közösségi közlekedés tarifái a nyári áfaemelés miatt.
    
A megváltozott árakról a díjtáblázat a személyszállító vasúttársaság honlapján a www.mav-start.hu oldal Utazás menüpontjában szerepel, továbbá információt lehet kérni a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálaton a helyi tarifával hívható 06-(40)-49-49-49-es telefonszámon - írja a MÁV-START közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!