Ítéletidő - Sárba ragadt autók

Halimba - Egymás sárba ragadt autóit mentik ki a telekre vezető úton a tulajdonosok az esőzés után, panaszolta Horváth Béla.

Tisler Anna

A külterületen levő Lőrintei utat munkagépek is használják, és úgy tönkreteszik a földutat, hogy azon személyautóval vagy motorral közlekedni veszélyes. Az út mellett kukoricaültetvény van. 


A bánya területcsere után megjavította a saját részét


Horváth Béla állítása szerint annak művelői már az út egy részét is beszántották. A problémás 390 méteres szakaszt követően 500 métert murvás úton tehet meg az arra közlekedő. 
  
- A bánya területet cserélt, és az út is a tulajdonába került - tudtuk meg. - A saját részét egyből megjavította úgy, hogy néhányan az arra közlekedő tulajdonosok közül társadalmi munkában segítettünk. 
 


 A 390 méteres külterületi útszakasz eső után járhatatlan
(Fotó: Tisler Anna)


Általában hárman voltak, de előfordult, hogy csak panaszosunk egyedül. 
  
- Nem tudjuk, kit illet a munka - válaszolta Horváth Béla arra a kérdésünkre, hogy miért nem vállalják a maradék szakasz rendbehozását is. 
 
Az út másik része pedig egyre rosszabb állapotban van. Horváth Béla tavaly és az idén is már többször tett panaszt az önkormányzatnál, csakhogy szomorúan tapasztalta, azóta sem történt semmi. 
 
Tóbel János polgármestertől megtudtuk, a kérdéses útszakasz egy magánszemély tulajdonában van, az önkormányzat pedig a közösség pénzét nem fordíthatja más birtokában levő terület javítására, még akkor sem, ha azon is halimbaiak közlekednek. 

A település már tavaly felajánlotta az ottani tulajdonosoknak, hogy az út menti fákat a közhasznú munkásokkal kivágatja, a földbirtokosok pedig töltsék fel a kátyúkat és vállalják a folyamatos karbantartást. Az érintettek azóta sem jelentkeztek a feladatra. 
 


 

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!