Csalán egyesület: Fogjuk meg a meleget!

Veszprém - A meleg bent, illetve kint tartásához megfelelő hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező nyílászáróra van szükség.

Tremmer Tamás

Ismét látványos akcióval hökkentette meg a belvárosi gyalogosforgalmat a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület, ezúttal a nyílászárók utólagos hőszigeteléséhez, a nyílászárók cseréjéhez adtak praktikus tanácsot az érdeklődőknek. Fogjuk meg a meleget!- ez volt az akciójuk jelmondata.

A bemutatóhoz komoly apparátussal vonultak ki a megyeszékhely sétáló utcájába. A Kiss Renáta programvezető irányította csapat elméleti ismeretekkel vértezte fel a kíváncsiskodókat. 


Ismét látványos akcióval hökkentette meg a belvárosi gyalogosforgalmat a Csalán egyesület
(Fotó: Andrónyi András)

Mindenről szóltak, amit a nyílászárók cseréjével kapcsolatban tudni kell. A jó hőszigetelés nyáron kizárja, télen bent tartja a meleget. Az utólagos ablakszigetelést - a helyszínen beüzemelt berendezéssel - a gyakorlatban is bemutatták. 

Arról is tájékoztattak, hogy 2009. augusztus elsejétől megnyíltak a Nemzeti Energiatakarékossági Program (NEP) forrásai, melyek 30-35 százalékos támogatást nyújtanak nyílászárók szigetelésére, cseréjére, fűtéskorszerűsítésre, utólagos hőszigetelésre, illetve megújuló energiaforrás hasznosítására.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!