Dráma! Felelet helyett nyöszörgés hallatszott... - Rongálás az életmentés?

Ajka - Hiába hívta a szokott időben az egyedül élő nagymamát az unokája, a nagyi nem jelentkezett.

Tisler Anna

A családtag, Rózsa Ildikó rosszat sejtett, hazafelé beugrott hozzá. Akkor lett úrrá rajta a rémület, amikor tapasztalta, a kulcs a zárban van, bentről pedig felelet helyett nyöszörgés hallatszik. 

Az emeleti lakásba még az ablakon keresztül sem tudtak bejutni. Ildikó azonnal hívta férjét, aki megkérdezte rendőr ismerősétől, hogy ilyenkor mi a teendő. A rendőr javasolta, kérjenek segítséget a tűzoltóktól. 

A férfi azonnal riasztotta a tűzoltókat és a mentőket, közben a rendőrök is megérkeztek. A tűzoltók betörték az ajtót, a mentők bemehettek a nénihez, aki azonnali kórházi kezelésre szorult.
  
- Nagyinak volt lakásbiztosítása, ezért másnap felkerestük a biztosítót, és kértük kárunk megtérítését - mesélte Ildikó. - Közölték velünk, jelentsük fel a tűzoltókat rongálásért, ilyenkor ugyanis a károkozó biztosítója fizet. Hiába mondtam, ez nem szándékos rongálás volt, hanem életmentés.

A család nem érti, miért kellene a tűzoltókat feljelenteniük, amikor ők csak a munkájukat végezték, a hozzátartozók kérésére segítettek kimenteni a lakásból egy beteg embert. 

Rózsáék úgy döntöttek, inkább a saját pénzükből csináltatják meg a zárat, a tűzoltóknak pedig köszönetet mondanak. Az eljárást viszont felháborítónak tartják. 

Nem értik, miért nem lehet különbséget tenni a rongálás és az életmentés között.
 
Bozsó Orsolyától, a biztosító munkatársától megtudtuk, a zárcsere költségeit megtérítik, ugyanis mindegy, milyen ok miatt került arra sor. A bejárati ajtó javítási költségeinek fedezésére pedig a szerződés szerint csak betöréses lopás esetén van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!