Elítélték a vesztegetőt - Nem sokáig örülhetett a jelentős összegnek

Székesfehérvár - Vesztegetés miatt elítéltek egy férfit, akinek az ügyében a Veszprém Megyei Főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya nyomozott.

Mátételki András

Az ügyről lapunkat Geiszné dr. Boda Orsolya, a Fejér Megyei Bíróság elnökhelyettese tájékoztatta, aki elmondta: L. Péter több éve dolgozott annál a fehérvári kft.-nél, amely előkevert betont gyártott és forgalmazott. 

A 36 éves üzemvezetőnek az volt a feladata, hogy a megrendelőkkel és az alvállalkozókkal, leginkább a fuvarozókkal, tartsa a kapcsolatot. 

Az egyik fuvarozóval közölte, hogy amennyiben nem ad neki egymillió forintot, a jövőben nem kap tőle megrendelést. Pár nap múlva megismétlődött ez a párbeszéd, akkor abban maradtak, hogy az irodában majd rendezik az ügyet. 

Így is történt, a teherautó vezetője átadott egymillió forintot L. Péternek, aki nem sokáig örülhetett a jelentős összegnek, mert megjelentek a rendőrök. 
 
Az elnökhelyettes asszony hozzátette, három napon belül a Fejér Megyei Bíróság elé állították a férfit, aki nem tagadta tettét. Vesztegetés bűntette miatt négy évre felfüggesztett két évi börtönbüntetésre ítélték, ugyanakkor mellékbüntetésül kétmillió forintot szabott ki a bíróság. 

A döntés nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész súlyosbítást kért. A vád képviselője azt szeretné, ha a férfi letöltendő büntetést kapna.
 
A végső szót az ítélő tábla mondja majd ki.
 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!