Eltüntették az önkényuralmi jelképeket

Veszprém - Eltüntették a Budapest-Jutasi úti aluljáróba festett önkényuralmi jelképeket, a rendőrség nyomoz az ügyben.

Halmos György

Az önkormányzat városüzemeltetési csoportjának munkatársa elmondta, hogy a Naplóból értesültek a rongálásról, utána azonnal intézkedtek. Nem az egész aluljárót, hanem csak megrongált felületet festették át. 

Melich Antal szólt arról is, hogy minden hasonló esetben tesznek feljelentést a rendőrségen. Legutóbb az alulájáró tavaszi kifestése után nem sokkal kellett ismeretlen tettes ellen feljelentést tenniük. (Az önkényuralmi jelképek miatt egyébként az SZDSZ megyei szervezete is feljeletést tett.) 

A csoport munkatársa elmondta, hogy a graffitiseket jellegzetes kézjegyeikről lehet felsimerni, így ha tetten érnek egy fiatalt, akkor több falfestmény elkövetését is rájuk tudja a rendőrség bizonyítani. 

Melich Antal hozzátette: jelenleg is dolgozik közhasznú munkába náluk több fiatal, akinek az a büntetése, hogy az általuk felrajzolt képeket kell eltűntetni a közintézmények falairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!