Faházakra pályáznak

Balatonalmádi - Mind az önkormányzat, mind a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület (BTE) nyújt be pályázatot a helyi akciócsoporthoz olyan faházakra, amelyeket például a borfesztiválon használhatnak.

Halmos György

A pályázat szerint az önkormányzatnak együttműködést kell kötnie a felhasználással kapcsolatban civil szervezetekkel, az elfogadott határozatban külön kiemelték a turisztikai egyesületet. 

Dudás Zsolt
, a BTE elnöke az ülésen elmondta, hogy a tagság döntése értelmében ők is pályázatot kívánnak benyújtani a faházakra. Keszey János polgármester azon véleményének adott hangot, hogy az egyesület pályázatának nincs sok értelme, ugyanis a faházak felállításához a város közterületeit kellene használni. 

Az önkormányzat felkéri és támogatja, hogy azt Almádiért Közalapítvány európai szoborpark megvalósítására nyújtson be pályázatot. Több módosítással, hosszabb vita után fogadták el az önkormányzati tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről szóló rendeletet. 

Dr. Hoffmann Gyöngyi alpolgármester számos kifogást sorolt fel az új tervezettel kapcsolatban, szerinte elég lett volna a régit harmonizálni, végül ügyrendi javaslatként kérte, hogy vegyék le napirendről a téma tárgyalását, amit elutasított a testület. A jegyző megemlítette, ha a képviselők nem alkotnak a hónap végéig új rendeletet, akkor mulasztásos törvénysértést követnek el. 

Az önkormányzat a Bursa Hungarica ösztöndíj programot egymillió forinttal támogatja. Silló Piroska képviselő beszámolt arról is, hogy a borfesztivál megrendezésére 27,3 millió forint állt rendelkezésre, a kiadás 24,3 millió volt. 

A testület egyperces néma főhajtással emlékezett meg Majbó Gáborról, a város tiszteletbeli alpolgármesteréről, aki nemrégiben hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!