Mentőkre támadtak Sümegen! - "Minek jön ide mentő?" - A sérült is verekedett

Sümeg - Mintegy harminc fős társaság támadott rá vasárnap este, egy sérülthez kiérkező mentőautó sofőrjére. A gépkocsivezetőt kórházi ügyeleten látták el. A megyei mentőszolgálat feljelentést tesz.

Martinovics Tibor

Egy vérző sérülthez hívták a mentőket vasárnap este fél hét körül Sümegen, egyikőjüket a helyszínre kiérkezve többen, köztük maga a sérült férfi is bántalmazták. – 

A gépkocsivezetőt megrugdosták, a mellkasán és a combján is megsérült. Azt kiabálták: minek jött ide mentő? A kollégáim igyekeztek elmenekülni a helyszínről, a közel harminc fős roma társaság azonban autókkal utánuk eredt. 

A mentőápoló időközben hívta a rendőrséget, amikor megjelentek a rendőrök a társaság felhagyott az üldözéssel – válaszolta lapunk kérdésére a régiós mentőszolgálat orvos igazgatója, aki hozzátette: a mentőket egy hozzátartozó riasztotta, akiknek esélyük sem volt a vérző kezű férfi ellátására. 

Mint a főorvos fogalmazott valószínűleg a társaság tagjai között kialakult verekedés kellős közepébe csöppentek a sérülthez igyekvők. Dr. Czirner József elmondta, a rendőrségi eljárástól függetlenül a mentőszolgálat feljelentést tesz.  

Váradi Piroska
a rendőrség szóvívője, lapunk kérdésére megerősítette a támadás tényét, ugyanakkor arra nem tudott még választ adni, hányan rontottak rá a mentőegységre illetve hányan bántalmazták a gépkocsivezetőt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!