Mi lesz veled pápai vasút?

Pápa - A kormány júliusi döntése nyomán a Győr-Pápa-Celldömölk vasúti vonalat regionális kategóriába sorolták, ami dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere szerint hosszútávon a gyorsvonatok csökkentését, a vonal elsorvadását eredményezi.

Sikos Gábor

- A sajtótájékoztató célja tulajdonképpen egy segélykiáltás, mert ismét komoly veszély fenyegeti a pápai vasúti közlekedést - kezdte beszédét dr. Kovács Zoltán polgármester, aki elmondta, hogy a kormány újabb vasúthálózatot érintő döntése alapján a megrendelői szervezeteket két részre szedték. Egyrészről továbbra is az állam ad megbízást a személyszállításra és a pályafenntartásra, de több vonalon egy eddig még nem létező regionális szervezet fogja ezt megtenni.

- A Győr-Pápa-Celldömölök vonalat is a regionális kategóriába sorolták be. Ez pedig hosszútávon a jelenlegi öt gyorsvonat csökkentését, a vasútvonal elsorvadását jelenti - magyarázta a polgármester utalva a Csorna-Pápa szakasz megszűnésének körülményeire.

Elmondta, továbbá azt is, hogy míg tervezetten továbbra is állami kategóriába sorolt Csorna-Szombathely vonalon 202-548 az átlagos utazólétszám, addig itt 1000 és 1500 között mozgott ez a szám, ami a politikus szerint mutatja, hogy nem szakmai, hanem politikai érdekek alapján hozták meg a döntést, amely a vasútvonal 2012-re tervezett villamosítási beruházását is kedvezőtlenül érintheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!