Sztárok fogtak össze a klímaváltozás ellen - Fotókkal!

Napló - Hazai zenészek is eljöttek a Play to Stop kampány budapesti koncertjére, az Editors showjára a Millenárisba, hogy felemeljék hangjukat a klímaváltozás ellen.

Kiss Nikolett

A Carbonfools, a Neo, a Heaven Street Seven, Kozma Orsi, az Anti Fitness Club, a Gonzo, a Belmondo zenekar, vagy éppen Puskás Peti ott voltak az MTV Networks és az Európai Unió közös, klímaváltozás elleni harc jegyében életre hívott Editors koncerten. A zenészek ezzel is jelezték, tenni kívánnak annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az éghajlatváltozásra, amely valós probléma napjainkban.

Fergeteges koncertet adott az Editors a Millenárison, ahol hazai zenészek is megjelentek, hogy jelenlétükkel is mutassák, a klímaváltozás olyan probléma világunkban, amely ellen tenni kell. 

Az MTV Networks és az Európai Bizottság közös, Play To Stop kampánya, amelynek keretein belül színpadra lépett az Editors Budapesten, 11 országon ível keresztül Európában. 

A kampány célja, hogy felhívják a fiatalok figyelmét az éghajlatváltozás kérdésére, szem előtt tartva az ENSZ koppenhágai konferenciáját, amelyen a világ vezetői fognak dönteni bolygónk jövőjéről.

Hazánkban nemcsak a politikusok, hanem a zenei élet kiválóságai közül is egyre többen emelik fel hangjukat a Föld megmentése érdekében. A koncerten megjelent ismert emberek közül az Anti Fitness Club tagjai, Tomi és Balázs elárulták, ők bizony mindenkit arra bíztatnak, figyeljen oda arra, mi zajlik körülöttük.

„Arra bíztatunk mindenkit, hogy figyeljen oda – magyarázta Tomi. – Ez a kampány is a környezetvédelemről szól, amelyért mi is megpróbálunk tenni. Balázs például szelektíven gyűjti a hulladékot.”

„Igen, és javaslom, hogy mindenki tegye ezt. Nem csak azért, mert mindössze tíz percet vesz igénybe naponta, hanem azért is, mert nagyon sok múlik rajta!” – tette hozzá Balázs.

Az MTV Networks és az Európai Bizottság következő nyilvános rendezvénye december 7-én lesz Koppenhágában, az időpont és a helyszín egybeesik a világ vezetőinek klímakonferenciájával.

A háttér:

Az Európai Bizottság és az MTV Networks összefogott, hogy felhívják a fiatalok figyelmét az éghajlatváltozás kérdésére, szem előtt tartva az ENSZ koppenhágai konferenciáját, amelyen a világ vezetői fognak dönteni bolygónk jövőjéről. 

Továbbá arra akarják bíztatni a fiatalokat, hogy támogassák az Európai Bizottság „Play to Stop: Europe for climate” elnevezésű kampányát, amelyben Európa 11 országa vesz részt (Svédország, Dánia, Egyesült Királyság, Németország, Olaszország, Franciaország, Magyarország, Bulgária, Románia, Lengyelország, Csehország).
 

Az Editors tisztában van a környezetvédelmi kérdések jelentőségével, és ezért szerettek volna csatlakozni a „Play to Stop: Europe for Climate” nevű kezdeményezéshez. 

Ahogyan a banda fogalmaz: „ a klímaváltozás olyan probléma, amely mindannyiunkat érint, és ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy mi is hozzájárulhatunk az MTV és az Európai Bizottság kampányához, hogy felhívjuk a figyelmet a problémára, amely veszélyezteti az egész világot.”
 

A „Play to Stop: Europe for Climate” koncertjei egy szélesebb körű európai kampány, a Climate Action – Energy for a Changing World elnevezésű kezdeményezés részét képezik. 

A kampány arra szólítja fel az állampolgárokat, hogy hallassák a hangjukat a decemberben Koppenhágában tartandó ENSZ klímaváltozási csúcstalálkozó előtt, ahol olyan kérdéseket vitatnak meg, mint például a környezetszennyező országok tevékenységeinek csökkentése, vagy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről szóló globális szabályozás. 

Az EU vezetői megállapodtak egy igencsak nagyravágyó éghajlati- és energiacsomagban: 2020-ig akarja Európa csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 20%-kal, a megújuló energiaforrásokat, és az energiahatékonyságot 20-20%-kal növelni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!