Gyűjtés az Élelmezési Világnap alkalmából

Ajka - Az Élelmezési Világnap alkalmából az Élelmiszerbank országos élelmiszergyűjtést rendez október 16-án és 17-én.

Kiss Nikolett

Világszerte minden évben október 16-án tartják az Élelmezési Világnapot. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete által alapított világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalmunkat súlytó szegénységre és élelmezési problémákra, amelyek a gazdasági válság miatt sajnos egyre több embert érintenek személyesen.

A világnap alkalmából a Magyar Élelmiszerbank Egyesület immár kilencedik alkalommal szervez országos élelmiszergyűjtést. Ajkán a Tesco hipermarketben várják azokat, akik csatlakozni szeretnének az akcióhoz.

A vásárlók az adományozni kívánt tartósélelmiszereket a pénztárak mellett elhelyezett gyűjtőponton adhatják át az ajkai B. Braun dialízisközpont önkénteseinek, akik egyben a helyi akció szervezéséért és munka koordinációjáért is felelnek.

A gyűjtés során kapott adományokat az Élelmiszerbank a helyi rászoruló gyerekeknek és nagycsaládosoknak juttatja el karitatív szervezeteken és az önkormányzaton keresztül.

"Sajnos napjainkban egyre több embernek gondot okoz a mindennapi betevő megkeresése. Nagy örömünkre szolgál, hogy segíthetünk, és egy kicsit személyesen is hozzájárulhatunk munkánkkal a rászoruló családok életének megkönnyítéséhez.

Lelkes csapatunk készen áll a kihívásra, és reméljük, sikerül minél több ember bevonnunk az akcióba a jó cél érdekében." – mondta el Dr. Varga Gábor, az önkéntes csapat vezetője, az ajkai B. Braun Avitum dialízisközpont orvosigazgatója.

Gyűjtés időszakai:

I. péntek (okt. 16.) délután: 15.00 - 20.00 h

II. szombat (okt. 17.) délelőtt: 08.00 - 13.30 h

III szombat (okt. 17.) délután: 13.30 - 19.00 h

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!