Horogkereszteket festett buszmegállókra

Budapest - Több rendbeli önkényuralmi jelkép közszemlére tétele miatt eljárás folyik egy férfi ellen, mivel október 9-én éjjel Fót bel- és külterületén több buszmegállóra és azok tábláira fekete spray-vel horogkeresztet fújt - közölte honlapján a rendőrség hétfőn.

MTI

A férfi ellen vallási épületet károsító rongálás bűntette miatt is folytat eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság - olvasható a police.hu oldalon.
   
Mint írták, 2009. augusztus 27-én éjjel a fóti református egyházközösség és a katolikus templom kerítését megrongálta, és azokra festékkel különböző ábrákat fújt.
   
A férfit a rendőrök előállították, majd ruházatának átvizsgálása során előkerült egy fekete akrilfesték. Tettei miatt gyanúsítottként kihallgatták, és elismerte a bűncselekmény elkövetését. Tettét megindokolta és elmondta, hogy kifejezetten jól látható helyekre fújta az önkényuralmi jelképeket.
   
A férfi ellen a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya elemorvos szakértő bevonásával folytatja a büntetőeljárást - írták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!