Tízezer vendég a kolbászfesztiválon

Több tízezer vendég látogatott ki a 13. Csabai Kolbászfesztivál legnagyobb attrakciójára, a szombat délelőtti kolbásztöltő versenyre.

Kiss Nikolett

Ambrus Zoltán elmondta: az idei fesztiválon, minden eddigi rekordot megdöntve 420 csapat mérkőzött meg egymással, ki tudja a legfinomabb kolbászt elkészíteni.
A négytagú csapatoknak 10 kilogramm kolbászhúsból kellett saját receptjük alapján elkészíteniük a "versenyművet".
A mostani, csütörtökön megkezdődött fesztiválon egyébként a helyi sportcsarnok környékén, a belső küzdőtér mellett egy összesen 10 ezer négyzetméteres sátorvárost is felállítottak, hogy elférjenek a csapatok, és persze a szurkoló táboraik is.


A kolbászfesztiválra számtalan külföldi csapat és versenyző is ellátogatott Békéscsabára, például az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Németországból, Olaszországból, valamint gyakorlatilag az összes környező országból.
Az idei vendégek legalább harminc ős-, illetve kistermelőtől is vásárolhatnak, eredeti csabai receptek alapján készült kolbászt, de megvehetik a helyi húsüzem által készített másfél méteres kolbászt is.
A "csabai csípőst" most először "kísérhetik" a látogatók az idén bemutatkozó, ötven fokos Csabai Házi Szilvapálinkával is, amelyet egy helyi szeszfőzde állít elő.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!