Lurkóland - A város dönt a projektről

Balatonfűzfő - A második pályázati fordulón is sikeresen szerepelt a Lurkóland projekt, tájékoztatta szerkesztőségünket a játékparadicsom megálmodója, Jan Gerben Veenstra.

Győrffy Árpád

Korábban már írtunk róla, hogy a városban letelepedett holland mérnök-vállalkozó a városi sporttelep egykori salakos edzőpályájának területén 550 millió forintos beruházással egész éven át működő gyermekparadicsomot akar létrehozni egy fedett játékházzal és más elemekkel. A 10-12 embert foglalkoztató Lurkóland elsősorban a tágabb környéken élőkre alapozná a működést, de a nyári turistaforgalmat is kiszolgálnák.

A közelmúltban megszületett döntés szerint a megvalósításhoz 242 millió forint uniós támogatást biztosítanának a regionális operatív program keretében. A szükséges saját önerő megvan, azonban a banki kölcsönhöz továbbra is hiányzik a megfelelő biztosíték. A vállalkozó abban bízik, hogy a város képviselő-testületének hétfői ülésén napirendre tűzik a több képviselő által támogatott kérését, és megadják a kölcsön elnyeréséhez szükséges önkormányzati kezességet.

Amennyiben erre nem kerül sor, kútba eshet a projekt, és a város számára is elveszhet a félmilliárdos beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!