MKB Veszprém KC: Borúra jött derű - Szerdán a dunaújvárosiak látogatnak az arénába

Veszprém - Fölényes sikert aratott a veszprémi férfi kézilabdacsapat hétvégén a Bajnokok Ligájában.

Horváth Gábor

A Bosna Szarajevót 35:18-ra kiütő együttes két mérkőzést is játszik a héten: szerdán a Dunaferrt fogadja, szombaton pedig Boszniába utazik.
 
Sokszoros olimpiai, világ és Európa-bajnokok futottak ki elsőként szombaton a Veszprém Aréna küzdőterére, ám a hazai szurkolóknak nem kellett megijedniük, hiszen nem a vendégcsapat tagjai büszkélkedhettek a félelmetes eredménysorral.

Az MKB idei utolsó hazai Bajnokok Ligája mérkőzésére nyolc válogatott kajak-kenus és vízilabdázó volt vendégként hivatalos, kiegészülve Kiss Balázs olimpiai bajnok kalapácsvetővel.

Érdekes volt látni a pályára Veszprém sállal befutó Kovács Katalint, Gergely Istvánt, Szívós Mártont, illetve Janics Natasát, főképp úgy, hogy utóbbi a délutáni sajtóbeszélgetésen elárulta: nagy Pick Szeged drukker.

Visszatérve a találkozóra, a hazai csapat álomjátékkal gázolt át ellenfelén, amelynek egyetlen feladata az volt, hogy megpróbálja csökkenteni a kiütés mértékét. A veszprémiek igazi ünnepet varázsoltak az arénába, ahol ötezer drukker tombolt kedvencei produkciója láttán.

- Egész héten nagyon készültünk, mindenki tisztában volt vele, hogy a sérülések miatt nagyobb feladat hárul rá. Az első 20 percet meghúzta a csapat és gyorsan megnyugtató különbség alakult ki, amely meghatározta a mérkőzés további alakulását - mondta Iváncsik Gergő, a négy találatig jutó balszélső kiemelte, sikerült megakadályozni azt, hogy a Bosna a saját játékát nyújtsa.

A szombati mérkőzést követően Mocsai Lajos érthetően elégedett nyilatkozott, dícsérve együttese nagyszerű teljesítményét és hozzáállását. Érdekesség, hogy a Szarajevó szakvezetője, Irfan Smajlagic meg sem jelent a sajtótájékoztatón.

- A mai este a boldogságé - utalt a veszprémi vezetőedző egyben arra is, hogy az utóbbi időben nem volt minden a legnagyobb rendben az MKB háza táján. A szerb válogatottból sérülten tért vissza két kulcsember, Marko Vujin és Ivan Lapcevic, aztán az együttes csak szenvedve tudta kicsikarni a győzelmet a szlovén Gorenje otthonában.

A bakonyiak azonban ismét bizonyították tartásukat a nehezebb helyzetben, ráadásul a két kieső játékosról is jó hírek érkeztek: Lapcevic valószínűleg már ezen a héten újra bevethető állapotban lesz, és Vujin, akinek sokan már féléves kényszerpihenőt jósoltak, gyógyulása is befejeződhet egy hónapon belül.

- Hosszú sorozat előtt állunk, rengeteg mérkőzés vár ránk december közepéig, ezért a kondicionális munka kiemelten fontos - mondta el már a jövővel kapcsolatban Mocsai Lajos, aki alakulata következő, szerdán 18 órakor esedékes megmérettetéséről kijelentette: a Dunaferr elleni bajnoki komoly, tudatos felkészülést igényel. 

Egységes, ambiciózus csapatot fogadunk, a dunaújvárosiak tehetséges fiataljaik lendülete mellett több rutinos, kipróbált játékosra is számíthatnak. Természetesen mi is nagyon motiváltak leszünk ellenük - tette hozzá az mesteredző.

*

A csoport élére került az együttes

Nagyarányú sikerével a BL B csoportjának élére került a veszprémi csapat a nemzetközi kupasorozat első fázisának felénél.

Az ötödik fordulóban: Rhein-Neckar Löwen (német)-RK Gorenje (szlovén) 33:30, KS Vive Kielce (lengyel)-Chambery HB (francia) 31:22.

A csoport állása: 1. MKB Veszprém KC 8 pont (154:122), 2. Löwen 8 (164:143), 3. Kielce 7, 4. Chambery 3, 5. Gorenje 2 (132:141), 6. HC Bosna 2 (125:161).
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!