Szép, új világ (frissítve: Jobbik-reakció)

Ha lehet hinni a híreknek, Vona Gábor azt találta mondani Sajóbábonyban, hogy ha a cigányság nem integrálódik, börtönbe kerül.

Kiss Nikolett

Nos, ha csupán a statisztikai létszámát vesszük a magyarországi cigányságnak, akkor legalább félmillió magyar állampolgár minimum 70 százalékát (nagyjából ennyit tart a szociológus szakma ma dezintegráltnak) zárnának börtönbe, ami, tekintve hogy hazánkban ma mintegy 11 ezer férőhelyen 18 ezer ember ül börtönben, majd 200 százalékos túlzsúfoltságban, csupán a számok oldaláról is kiválóan példázza, mekkora is a realitása Vona javaslatának.

Mindezen túl, nem nehéz az elképzelés mögött meglátni a magyar történelem legszégyenletesebb hagyományait. A kirekesztés olyan egyetemes szégyenfoltjait, mint a Numerus Clausus-t, Európa egyik első (zsidókat) kirekesztő törvényeit, vagy Magyarországnak a náci Németország oldalán a második világháborúban játszott legsötétebb szerepét. A magyar Csendőrség, és a Nyilas, vállaltan náci hordák zsidókat és cigányokat legyilkoló, elhurcoló emberiség-ellenes bűneit.

Vakító kontraszt, hogy miközben harsányan büszkélkedik az ország a "zseniális magyar Nobel-díjasokkal", aközben mélyen hallgat arról, hogy ezek a zsidó származású tudósok egytől egyig elmenekültek ebből az országból, és máshol lelve hazára, kaptak munkásságukért Nobel-díjat.

Kertész Imre szerint Magyarországon a mai napig nem történt szembenézés, intézményesített, tananyagba emelt módon az ország nácizmusban (és a kommunizmusban) való szégyenteljes szepepvállalásával. A kelet-európai amnézia elképesztő méreteket ölt; egy orosz tanulmány szerint a mai orosz fiatalok majd fele úgy gondolja, hogy a második világháborút Amerika nyerte meg.

A magyar fiatalok vajon hány százaléka gondolja, tudja, hogy hazánk nem a jók, hanem a gonoszok, a náci Németország oldalán ált, szorosan Olaszország mellett, Európa legszégyenletesebb, legdrámaibb háborújában?

A cigányság asszimilációja, lehet, elsőre sokakat megdöbbent, de elsősorban a magyar, "többségi", nem cigány társadalom érdeke.

Ha nem változnak a demográfiai, népszaporulat béli elképesztő különbségek a romák és a nem romák között, úgy 2050-re a keresőképes Magyar társadalom majd fele a cigányság köréből kerül ki.

Ha a következő 20 évben Magyarországnak nem sikerül felszámolnia a cigánytelepeket (feltűnt-e bárkinek, hogy pusztán tavaly, a BKV végkielégítéseire több pénz folyt el, mint cigány putrik felszámolására?), nem sikerül a cigányság elképesztő alul iskolázottságát, egzisztenciális-egészségügyi és intellektuális nyomorát felszámolni, munka képességét megoldani, akkor Vona Gábor Magyarországán 2050-re a társadalom fele börtönben ül majd.

De persze nem fog.

A nemzetgazdaság addigra ugyanis már rég tönkre ment. Nincs, vagy alig, aki a nyugdíjat, a nemzeti jövedelmet megtermelje, az adót megfizesse. Az országot az unió régen csődgondnokság alá helyezte. Az ország rég beszögelt, rozsdás, poros, gazzal benőtt kapujára egy tábla van kiakasztva. Rajta egyetlen szóval: Zárva

Szép, új világ?

Mészáros Zoltán

*
Gondolatok a szép, új világról

Amennyiben Mészáros Zoltánnak igaza van, s körülbelül félmillió lakos 70 százaléka dezintegrált, az nem a Jobbik hibája, hanem az eddig regnáló politikai elité.

Vona Gábor, a Jobbik országos elnöke egyedüliként ment el Sajóbábonyba, nem a száját jártatva üldögélt Budapest egyik fűtött, biztonságos szobájában.

Ajánlom mindenkinek figyelmébe az interneten, a média megvágásaitól mentes videókat, melyeken világosan látszik, hogy az MSZP helyi önkormányzati képviselője uszította a helyi cigányságot, "jönnek a gárdisták és megölik a gyerekeiteket" mondatokkal.
  
Vona Gábor által a rögtönzött lakossági fórumon elmondottakat a cigányság, beleértve a két megjelent vajdát is, tapssal fogadta. Vona Gábor nem a cigányság nagy részét szeretné börtönbe zárni, hanem azt próbálta kifejteni, hogy a cigányságnak két lehetősége van.

Vagy próbálnak a Jobbik által felkínált szociális műhelyekben dolgozva, a munka által megbecsülést szerezni a társadalomban, vagy folytatják a bűnöző életmódot, de akkor a börtön vár rájuk, de nem a most megszokott "wellness" komplexumok formájában.

Elkerülendő a félreértéseket, az elnök úr által megfogalmazottak nem vonatkoznak a cigányság normális életet élő rétegére, azokra, akik becsületben nevelik gyermekeiket, és elhatárolódnak a jellemzően cigányság által elkövetett bűnelkövetési formáktól.

Galambos István, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprém megyei alelnöke


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!