Egyen halat, finom falat

Körkép - Összekapcsolódott a természetvédelem és a karitatív tevékenység, busát osztanak rászorulóknak.

Tremmer Tamás

Közép-Európa legnagyobb tava, a Balaton komoly természeti értékeket képvisel. A tó őshonos fajösszetételének visszaállítása elsődleges természetvédelmi cél, ennek érdekében megfeszített erővel halásszák ki a busát a vízből. A kifogott mennyiségből 25 tonnát (ami közel 10 millió forint értékű) Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter karitatív szervezeteknek adományoz. Ebből a mennyiségből mintegy 100 ezer adag étel készülhet.

Egy tonnát a Menhely Alapítvány VIII. kerületi nappali melegedőjében már kiosztottak, további egy tonna halat juttatnak a Balaton környéki szeretetotthonokhoz, nagycsaládosokat, időseket, hajléktalanokat támogató szervezetekhez, fogyatékosokkal, pszichiátriai betegekkel foglalkozó intézményekhez.

A zöldtárca várja azoknak a segélyszervezeteknek a jelentkezését, akik szívesen fogadnának a fennmaradó mennyiségből. Jelentkezni elérhetőségekkel és az adomány mennyiségének megjelölésével lehet a [email protected] címen. Az adomány elszállításáról a szervezeteknek kell gondoskodniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!